Turun kaupunki palkitsi vuoden 2018 yhteistyökumppanina Marianne Sjöroosin, jonka ideasta syntyivät aikuisten Leikkipuistojumpat. Vuoden seuratyöntekijän tunnustuksen sai Turun Tovereiden Henry Toivari. Tunnustukset jaettiin Varsinais-Suomen urheilugaalassa lauantaina 2.2.2019.

Marianne Sjöroos esitti ideansa syksyllä 2017 Turun kaupungin liikuntapalvelukeskukselle, jossa heti innostuttiin ajatuksesta. Liikuntapalvelukeskus kutsui mukaan kehittämiseen naisvoimisteluseurat, käynnisti ohjaajien koulutukset ja huhtikuussa 2018 alkoivat ensimmäiset Leikkipuistojumpat.

Leikkipuistojumpat ovat maksutonta, ympäri kaupunkia olevaa matalankynnyksen toimintaa, jolle oli selkeä tilaus, mutta ei toteuttajaa. Toimintaan on helppo tulla mukaan, ja oma lapsi voi samaan aikaan leikkiä puistossa.

Palkitsemisperusteissa todetaan, että Leikkipuistojumpat ovat oiva esimerkki siitä, miten tarkkanäköisyydellä, aktiivisuudella ja ennen kaikkea yhteistyöllä voidaan viedä liikuntaa sinne, missä sitä kaivataan ja tarvitaan. Konsepti on nyt leviämässä naapurikuntiin.

Vuoden seuratyöntekijä on Henry Toivari

Tilaisuudessa palkittiin myös vuoden seuratyöntekijöitä. Turun vuoden 2018 seuratyöntekijä on Henry Toivari, joka on toiminut Turun Toverit ry:n toiminnanjohtajana yli 20 vuotta. Toivari on myös Turun seuraparlamentin perustajajäsen ja sen nykyinen puheenjohtaja.

Valintaperusteluissa mainitaan, että Toivarin aikana TuTo-konsernin omaisuuden tasearvo on kymmenkertaistunut. Vuonna 2018 TuTossa on käynnistetty selkeät suunnitelmat seuratoiminnan kehittämiseksi, josta esimerkkinä on turkulaisen tavoitteellisen lentopallotoiminnan aloittaminen.

Henry Toivarin urheilun ja liikunnan luottamustehtäviä ovat: Turun liikuntalautakunnan jäsen 1993–1996, TUL:n Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtaja 1999–2005 ja puheenjohtajana 2006–2017, TUL:n liittohallituksen jäsen 2003–2016. Hän on toiminut myös TUL:n nuoriso- ja urheiluvaliokunnan puheenjohtajana, TUL:n liikuntavaliokunnan puheenjohtajana, LiikU:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2005 ja on Turun seuraparlamentin puheenjohtaja.