Diabetes-chat on tarkoitettu diabetesvastaanoton asiakkaille hoidon tukiväyläksi, esimerkiksi lääkityksen seurannan tueksi. Chat palvelee arkisin klo 7.30-14.

Diabetesvastaanoton chat

Chat-palvelujen tarjonta Turun sosiaali- ja terveyspalveluissa laajenee. Nyt chatin on ottanut käyttöön diabetesvastaanotto. Asiakas voi asioida siellä anonyymisti tai halutessaan tunnistautuneena.

- Jos asian hoitaminen vaatii asiakkaan terveystietoja, häntä pyydetään tunnistautumaan järjestelmään esimerkiksi pankkitunnuksilla. Asiakkaan kysymyksiin vastaa ensimmäinen vapaana oleva ammattilainen. Chatissä pystyy lähettämään myös liitteitä, esimerkiksi kuvan diabeetikon sokeriseurannasta, Vainiomäki kertoo.

Chat-kokeilu kestää kesään asti ja palvelua kehitetään asiakaspalautteen perusteella. Mikäli chat saa asiakkailta hyvän vastaanoton, palvelua laajennetaan myös muihin avoterveydenhuollon palveluihin.

Diabetesvastaanotolla käyttöön otetun MunKlinikka-chatin teknologia on 2M-IT:n, Istekki Oy:n ja FCG Oy:n kehittämää ja se on helposti räätälöitävissä tarpeen mukaan. Chat toimii kaikilla yleisimmillä laitteilla ja järjestelmillä. Maaliskuun alussa MunKlinikka-chat otetaan kokeiluun tartuntautien vastaanotolla ja matkailijoiden rokotusneuvonnassa.

 

Asiasanat: