Turussa riittää talvilomaviikolla 18.–24.2. mieleistä tekemistä jokaiselle lomalaiselle. Maksutta tai pikkurahalla pääsee kokeilemaan monenlaisia kädentaitoja, ulkoilemaan tai nauttimaan teatterista tai elokuvista.

Seikkiksessä matkataan kohti punaista planeettaa

Seikkailupuiston Seikkailutalossa toimii 20.–22.2. klo 10–16 Punaisen planeetan tutkimuskeskus, jossa tutustutaan avaruuden ilmiöihin. Lapsille sopivaa pakohuonetta voi kokeilla koko perheen voimin torstaina ja perjantaina. Seikkiksen teatterissa nähdään keskiviikkona Siina ja Taikaradio Duo, torstaina sirkusduo Herttakuninkaat ja perjantaina Teatteri Hevosenkengän esitys Mimmi Lehmä ja Varis.

Lauantaina 23.2. kello 17–21 Seikkiksen alueella voi kierrellä omaan tahtiin ihailemassa Lasten valomaata. Puiston leikkivälineet ovat normaalisti käytettävissä tapahtuman ajan. Alle 10-vuotiaat tarvitsevat aikuisen mukaansa tapahtumaan. Seikkailupuiston alue on suljettu turvallisuussyistä tapahtuman rakentamisen ajan 22.2. klo 19–23.2. klo 17.

Tuleeko palapeli valmiiksi Vimmassa?

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmaan vauhtia tuo 9-18-vuotiaiden oma talvilomatapahtuma 20.–22.2. klo 12 alkaen. Ohjelmassa on kädentaitoja, pelailua ja rentoa elokuvankatselua.

Silityshelmityöpajassa voi tehdä oman osansa yhteiseen taideteokseen, joka tulee esille Vimmaan. Palapelinurkassa on 1000 palan palapeli, joka kootaan yhdessä ilman mallikuvaa. Paperipajassa kuvioidaan paperia marmoroimalla ja taitellaan kuvioiduista papereista origameja. Nukkepajassa tehdään romunukkeja. Animaatiotyöpajassa (torstaina ja perjantaina kello 12–16) tehdään omia animaatioita. Lisäksi lava on vapaa omille esityksille.

Kolmannen kerroksen peliluolassa on joka päivä kello 12–16 käytössä PS4 - ja Wii- konsoleita, tietokoneita sekä schiltte-, pöytäjääkiekko-, lauta- ja korttipelejä. Kaikkina kolmena päivänä kello 13 alkaen Kafé Vimmassa pidetään elokuvanäytös. Tapahtuma on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää nuorisokorttia.

Opastettuja kierroksia ja talvista puuhaa museoissa

Museoissa riittää runsaasti tekemistä myös talvilomalla. Kuralan Kylämäessä voi ulkoilla talvisten leikkien parissa ja paistaa makkaraa hiihtolomaviikon torstaina ja perjantaina kello 11–16. Kokeiluverstaalla nikkaroidaan linnunpönttöjä lauantaina ja sunnuntaina klo 13–17.

Wäinö Aaltosen museossa pääsee taiteilemaan avoimissa kuvataidetyöpajoissa tiistaista perjantaihin kello 12–15. Apteekkimuseon ja Qwenselin talon opastuksilla saa kuulla entisajan herrasväen elämästä ja tutustua lääkkeiden historiaan. Opastukset tiistaista lauantaihin kello 14.

Turun linnassa voi osallistua Pikkuritarikierroksille tiistaista sunnuntaihin kello 11 ja 14. Linnan Pajassa tutustutaan 1600-luvun ornamentiikkaan ja valmistetaan erilaisia ylellisyysesineitä tiistaista lauantaihin kello 12–16. Keskiaikakierroksille pääsee mukaan tiistaista sunnuntaihin kello 12.15 ja 16.30.

Arvoituksia ja lautapelejä pääkirjastossa

Pääkirjaston lastenosasto Saagassa ollaan salapoliisitunnelmissa 18.–22.2. Lasse-Maijan etsivätoimiston tietosuunnistuksessa ahkerat lukijat seikkailevat Lassen ja Maijan arvoitusten jäljillä ympäri Saagaa. Saagan neuvonnasta saa mukaan tehtäväpaperin, jossa on tarkemmat ohjeet. Tietosuunnistukseen voi osallistua itsenäisesti maanantaista perjantaihin.

Salapoliisintaitoja voi harjoitella tiistaina ja keskiviikkona klo 13–15. Luvassa salakirjoitusten opettelua, askartelua ja muuta mystistä puuhaa Vakoilijan käsikirjan hengessä. Maanantaista perjantaihin Satuteltassa on esillä jännittäviä kuvakirjoja, salapoliisikirjoja ja arvoituskirjoja. Saagaan voi myös pysähtyä toviksi pelaamaan klassikkolautapelejä – jäljittämään Afrikan tähteä tai Inkan aarretta.

Hiihtämään, luistelemaan tai uimaan

Impivaaran suksivuokraamosta voi vuokrata sukset, monot ja sauvat maanantaista perjantaihin kello 11–19 ja viikonloppuna kello 11–16. Luonnonjäille pääsee luistelemaan säävarauksella. Huonommallakin säällä ovat avoinna Kupittaan luistelumato ja Parkin kenttä. Parkilla on tarjolla myös luistelukouluja lapsille. Parkin luistinvuokraus on hiihtolomalla avoinna ma–su klo 11–16 ja Kupittaan vuokraamo maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 14–20.

Hiihtoloman ajaksi on lisätty myös Impivaaran ja Varissuon jäähallien sekä Impivaaran jalkapallohallin maksuttomia yleisövuoroja. Uintia voi treenata Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa. Vesipeuhuaikoina on isoja vesileluja tarjolla kaikkien käyttöön. Impivaarassa on lomaviikolla myös ylimääräisiä uimahyppyaikoja.