Turun Sanomat on tänään 13. helmikuuta uutisoinut laajasti Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksessa vallitsevasta luottamuspulasta ja henkilöstön hyvinvoinnin huonontumisesta. Huonontuneet henkilöstön hyvinvoinnin tulokset ovat jo käsittelyssä liikuntapalveluissa Turun kaupungin ohjeistuksen mukaisesti. Käsittely on alkanut helmikuussa.

Seuraavaksi tulokset käydään tarkemmin läpi koko henkilöstön kanssa ja yhdessä henkilöstön kanssa myös suunnitellaan ja asetetaan kehittämiskohteet.

Lisäksi liikuntapalveluiden koko henkilökunnalle tehdään helmikuun aikana  tarkennettu anonyymi kysely työilmapiiristä ja johtamisesta. Kyselyssä ilmenneiden asioiden pohjalta tehdään parantamistoimenpiteitä ja kehittämissuunnitelma, joiden laajuus ja kesto selviävät kyselyn tulosten myötä.

- Henkilöstö on Turun kaupungin suurimpia voimavaroja, ja suhtaudumme vakavasti siinä ilmeneviin ongelmiin. Yhteistyöllä haasteet voidaan ratkaista niin, että henkilöstö kokee työnsä motivoivaksi ja viihtyy työssään. Tämä on nyt liikuntapalveluiden kehittämisen osalta ykkösasia, sanoo vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Liikuntapalvelut on yksi Turun vapaa-aikatoimialan viidestä palvelualueesta.

Myös urheiluseurakentälle tehdään liikuntapalveluiden toimesta kevään aikana kysely, jossa selvitetään tyytyväisyyttä Turun kaupungin liikuntapalveluihin. Tämänkin kyselyn tulosten perusteella tehdään tarpeen mukaan parantamistoimenpiteitä ja kehittämissuunnitelma.

- Urheiluseurat tuottavat merkittävän osan kaupunkilaisten liikuttamisesta ja ovat siinä suhteessa liikuntapalvelukeskuksen tärkein kumppani. On tärkeää, että yhteistyö sujuu hyvin ja että kaikkia kohdellaan tasapuolisesti, ja että seurat myös kokevat asian niin olevan, liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari sanoo.