Turun kaupungin vuosittainen korkeakouluharjoitteluhaku on alkanut. Vuoden mittaan turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden haettavaksi avataan 45 harjoittelupaikkaa.
  • Harjoittelusta maksettava palkka on 1 300 €/kk.

Vinkkejä harjoittelussa olleilta

  • Tutustu työtovereihisi: mene rohkeasti kahville ja lounaalle, kysele työtehtävistä ja pyydä päästä mukaan kokouksiin sekä palavereihin.
  • Pyydä apua ja palautetta. Kokeile avoimin mielin myös sellaisia tehtäviä, joita et alun perin kuvitellut harjoittelussa tekeväsi. 
  • Näytä persoonasi sekä osaamisesi: ehdota, ideoi, kerro mielipiteesi ja ole oma-aloitteinen. Usko itseesi ja omaan osaamiseesi.

Harjoittelupaikkoja on tarjolla monipuolisesti eri alojen opiskelijoille. Harjoittelijan tehtävät liittyvät tänä vuonna esimerkiksi tapahtumapalveluihin, terveyspalveluihin, museohin, digitalisiin palveluihin, esteettömyyden edistämiseen ja verkkoviestintään. 

Harjoittelija on osa tiimiä

Harjoittelussa opiskelija pääsee soveltamaan opinnoissa hankkimaansa osaamista käytäntöön ja tutustumaan työpaikkojen arkipäivään. Kaupungin hallinnossa toimii osaajia monenlaisista koulutustaustoista. Harjoittelijatehtävät ovat kehitys- tai projektitehtäviä, jotka palvelevat sekä työnantajaa että opiskelijaa. Harjoittelijalla on aina ohjaaja.

Kommentteja edellisten vuosien korkeakouluharjoittelijoilta:

– Oli kiva olla mukana isossa organisaatiossa ja nähdä, miten kaupunki toimii. Todella nopeasti tuli sellainen olo, etten ollut vain harjoittelija, vaan tiimin jäsen. 

– Työilmapiiri oli rohkaiseva ja kannustava. Heti ensimmäisenä päivänä sain oman pinkan papereita eli toimeksiantoja. 

– Parasta olivat mukavat työkaverit ja hyvä työilmapiiri, jossa uskalsi esittää omia ideoita ja ehdotuksia ilman pelkoa. 

Turun kuuden korkeakoulun opiskelijoille

Turun kaupunki kehittää opiskelijoiden palveluita korkeakoulujen ja opiskelijajärjestöjen kanssa Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyön puitteissa. Tavoitteena on tehdä Turusta Suomen paras opiskelijakaupunki ja tukea myös työllistymistä alueelle.

Kaupungin harjoittelupaikkoja voivat hakea Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun sekä Turussa toimivien Diakonia-ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian opiskelijat.

Harjoittelujakso on enimmillään kolmen kuukauden mittainen ja harjoittelusta maksettava palkka on 1 300 €/kk. Osa harjoitteluista voidaan toteuttaa myös opinnäytetyönä.

Osassa paikoista haku on jo käynnissä, osa tulee hakuun vasta myöhemmin vuoden aikana. 

Tutustu haussa oleviin harjoittelupaikkoihin:  Turun kaupungin rekrytointipalvelut