Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 26.2. Kokouksessa käsitellään mm. seniorikeskuksen laajentamisen mahdollistavaa kaavamuutosta Vähäheikkiläntien varrella ja päiväkodin rakentamista Kastuun poikkeamispäätöksellä.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Saga Kaskenpuisto II

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa seniorikeskus Kaskenpuiston palvelutalon laajentaminen Vähäheikkiläntien varrella. Keskukseen tulee noin 30 uutta asuntoa. Samalla pysäköintialuetta laajennetaan.

Kaavaa valmistellaan vaikutuksiltaan merkittävänä ja sen hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Lautakunnalle ehdotetaan, että asemakaavanmuutoksen tavoitteet hyväksytään ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma merkitään tiedoksi.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kaavahaussa

Poikkeamispäätös; Päiväkotirakennus Lemmontie 1

Poikkeamispäätöstä on haettu yksityisen päiväkotirakennuksen rakentamiseksi rakentamattomalle tontille Kastussa, Lemonite 1:ssä. Tontti on asemakaavassa rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialuetta.

Rakennuspaikan pohjoispuolella sijaitsee Fingrid Oyj:n omistama 2x110 kV:n voimajohto.

Fingrid Oyj on lausunnossaan todennut, että rakennuspaikalle voidaan rakentaa noudattaen määriteltyjä suojaetäisyyksiä ja muita rakennusteknisiä ehtoja. Myös ympäristöterveys on tuonut esiin suojaetäisyyden tarpeen koskien magneettikentän vaikutusaluetta.

Päiväkotiin on suunniteltu tilat kuudelle lapsiryhmälle. Lautakunnalle ehdotetaan poikkeamisen hyväksymistä ehdollisena.

Kokouksen esityslista