Kupittaan skeittirampin purkaminen on herättänyt vilkasta keskustelua.

Kupittaanpuiston miniramppi oli alun perin osa Turun nuorisopalveluiden 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2016. Se rakennettiin väliaikaiseksi, mutta on ollut skeittaajien käytössä juhlavuoden jälkeenkin.

Skeittirampin rakennuslupa-aika päättyi lokakuun 2018 lopussa. Tämän yhteydessä rampille tehtiin kuntotarkastus, jossa ilmeni turvallisuuspuutteita. Ramppi olisi pitänyt remontoida perusteellisesti tai korvata kokonaan uudella, jotta sen käyttöä olisi voitu jatkaa.

Ahkerassa käytössä olevan skeittirampin kunto pitää tarkistaa turvallisuuden takaamiseksi viikottain. Puu on kuluva rakennusmateriaali, joten se vaatii erityistä valvontaa. Kupittaan ramppiin on lisäksi kohdistunut ilkivaltaa, mikä on vaikeuttanut sen pitämistä käyttökunnossa.

Turun nuorisopalvelut pyörittää pysyvänä toimintanaan sisäskeittihalli Cubea. Lisäksi nuorisopalvelut hankki viime vuonna liikuteltavia skeitti-elementtejä, joita on sijoitettu eri puolille kaupunkia. Jotta voisimme keskittää resursseja tähän toimintaan, nuorisopalveluiden johtoryhmä teki päätöksen Kupittaan väliaikaisen rampin purkamisesta. Cuben lisäksi Turun kaupungilla on kahdeksan pysyvää ulkoskeittipaikkaa, jotka ovat kaikkien käytettävissä.

Tieto purkupäätöksestä ei ole valitettavasti tavoittanut Kupittaan skeittirampin käyttäjiä. Pahoittelemme tapahtunutta. Olemme yhteydessä Turun Rullalautailijat ry:n, Turku BMX ry:n ja Kampi BMX ry:n kanssa, jotta voisimme jatkossa tehdä parempaa yhteistyötä Turun skeitti- ja BMX-pyöräilymahdollisuuksien turvaamiseksi.

Toni Ekroos
Nuorisopalvelupäällikkö
Turun kaupungin nuorisopalvelut

Asiasanat: