Ranskaan sijoittuvan Amélie-musikaalin Suomen kantaesitys on Turun Kaupunginteatterissa 13.9.2019. Esitys tarjoaa pyrähdyksen romanttiseen seikkailuun, jonka jälkeen Aurajoki näyttää erehdyttävästi Seineltä.

Lipunmyynti

  • Liput 23–57 €.
  • Myynnissä 1.3. klo 9 alkaen kaikissa
    Turun Kaupunginteatterin virallisissa lipunmyyntikanavissa.
    (Teatterin myyntipalvelu: 02 262 0030, teatteritalon lippukassa
    ja Lippupisteen myyntikanavat)
  • Lue lisää näytelmästä

Romanttinen seikkailu vie katsojat pariisilaiskortteleihin, jossa nurkan takaa löytyy aina uusi ystävä, yllätys tai värikäs polku kuljettavaksi.

Iloa ja onnenkipinöitä sinkoilevan Amélie-musikaalin liput tulevat myyntiin 1. maaliskuuta klo 9.

Musikaalirooleissa hurmaavat Marketta Tikkanen ja Mikael Saari

Améliena ihastuttaa Turun Kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa vieraileva näyttelijä Marketta Tikkanen. Hän on esiintynyt esimerkiksi vuoden 2017 Tuntematon sotilas -filmatisoinnissa ja Sorjonen-tv-sarjassa. Amélien ihastuksen kohteena, Ninona, kuullaan useista musikaalirooleista ja Tähdet, tähdet -kilpailusta tuttua Mikael Saarta.

Amélie-musikaalin ohjaa Reija Wäre ja musiikin sovittaa Jussi Vahvaselkä. Kaksikko on tehnyt aiemmin yhteistyötä Turun Kaupunginteatterin suosituissa Tom of Finland ja Varissuo -musikaaleissa.

Amélie-musikaali perustuu 2001 ilmestyneeseen, Jean-Pierre Jeunet’n ohjaamaan romanttiseen ranskalaiseen komediaelokuvaan. Musikaalin, kuten elokuvankin, sävellykset ovat Daniel Messén, sanoitukset Messén ja Nathan Tysenin. Musikaalitekstin on kirjoittanut Craig Lucas.

Musikaali sai kantaesityksensä Berkeley Repertory Theatressa syyskuussa 2015. Broadwaylla New Yorkissa se nähtiin maaliskuussa 2017.