Turkulaisille urheilu- ja liikuntaseuroille sekä muille liikuntajärjestöille ja yhdistyksille on helmikuussa jaossa 574 000 euroa toiminta-avustusrahaa.

Lisätietoja:

Toiminta-avustusten hakuaika päättyy 28.2. Myöhemmin haettavaksi tulevat mm. harjoitustila- ja vammaisavustaja-avustus, nuorten urheilijoiden stipendi sekä avustus valmentajien, ohjaajien ja seuran toimihenkilöiden koulutukseen. Aiempi kansainvälisten tapahtumien avustus on muuttunut tapahtuma-avustukseksi, ja sitä voi hakea ympäri vuoden. Jatkuva haku on myös liikuntapaikkojen rakentamisavustuksessa.

Liikunta- ja urheiluseurojen toiminta-avustuksella tuetaan turkulaisten urheilu- ja liikuntaseurojen säännöllistä harraste-, valmennus- ja kilpailutoimintaa. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten toimintaan kohdistetaan määrärahasta noin 70 prosenttia ja aikuisten toimintaan noin 30 prosenttia. Toiminta-avustuksia on jaossa 534 000 euroa.

Muun yhdistystoiminnan toiminta-avustuksella tuetaan yhdistysten järjestämää vammaisten, pitkäaikaissairaiden, eläkeläisten ja maahanmuuttajien säännöllistä liikuntaa. Lisäksi avustuksella kannustetaan yhdistystenväliseen yhteistyöhön. Yhdistysten toiminta-avustuksia on jaossa 40 000 euroa.

Tapahtuma-avustus korvaa aiemman kansainvälisten tapahtumien avustuksen. Turussa järjestettäville tapahtumille voi hakea avustusta ympäri vuoden. Erityispainopistealueena ovat lasten ja nuorten tapahtumat sekä yleisötapahtumat. Tapatuma-avustusta jaetaan 22 000 euroa.

Avustuksia 1,4 miljoonaa vuodessa

Turun liikuntalautakunta jakaa avustuksia urheilu- ja liikuntaseuroille sekä muille liikuntajärjestöille ja -yhdistyksille noin 1,4 miljoonaa euroa vuodessa. Liikunta-avustuksia voivat hakea rekisteröityneet turkulaiset liikunta- ja urheiluseurat sekä yhdistykset, jotka järjestävät säännöllistä liikuntaa.

Avustuksen hakeminen:

  • Toiminta-avustuslomakkeet sulkeutuvat 28.2.2019 klo 23.59.
  • Määräajan jälkeen toimitettuja anomuksia ei oteta käsittelyyn.
  • Toiminta-avustusanomuksia käsitellään kerran vuodessa.