Parisuhteen päättyminen tuo monenlaisia muutoksia elämään. Puhutaan erosta -illoissa esillä ovat mm. lapsen ja nuoren huomioiminen erossa, lasten asioista sopiminen eron jälkeen, uusperheet, ero elämänkriisinä sekä ero eläkeiässä.

Illoissa saat luotettavaa tietoa ja voit keskustella eroon liittyvistä teemoista asiantuntijoiden johdolla. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ne ovat tarkoitettu eronneille tai eroa harkitseville sekä asiasta kiinnostuneille ammattilaisille ja opiskelijoille. Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuudet järjestetään Kauppakeskus Skanssin neuvottelutilassa.

Miten tukea lasta ja nuorta vanhempien erossa
To 28.2.2019 klo 17.30–19.30
Parisuhteen päättyessä vanhemmat eroavat toisistaan, eivät lapsistaan. Ero aiheuttaa muutoksia lapsen elämään sekä herättää monenlaisia tunteita. Miten huomioida lapset ja nuoret erossa?
Kaarinan perhekeskus, perheneuvola ja Linkki -toiminta

Omasta jaksamisestaan huolehtiva vanhempi onnistuu erovanhemmuudessa
To 7.3.2019 klo 17.30–19.30
Vanhemman oma vointi ja erosta selviytyminen on ratkaisevan tärkeää eron jälkeisen yhteistyön onnistumisessa. Alustus antaa eväitä omaan jaksamiseen ja tunteiden säätelyyn kriisitilanteessa.
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Perheasiain neuvottelukeskus

Lasten asioista sopiminen eron jälkeen
To 14.3.2019 klo 17.30–19.30
Mistä asioista vanhemmat voivat sopia lastenvalvojan luona? Entä jos sopimisessa on vaikeuksia? Turun perheoikeudellinen yksikkö ja Varsinais-Suomen käräjäoikeus

Miten ero muuttaa isyyttä?
To 21.3.2019 klo 17.30–19.30
Minkälaisia isyyden positiiviset vaikutukset ovat lapseen ja isään itseensä? Näitä ja monia muita isän näkökulmia erotilanteeseen valottaa Miessakit ry.

Ero elämänkriisinä, päihteet & lapsen kokemus
To 28.3.2019 klo 17.30–19.30
Kriisit koettelevat ihmisen kykyä selvitä niistä rakentavilla tavoilla. Miten päihteet voivat muodostua keinoksi selvitä vaikeista tilanteista ja tunteista? Miten lapset kokevat vanhempiensa päihteidenkäytön ja miten vanhemmat voivat heitä suojella? Turun ensi- ja turvakoti ry., ensikoti Pinja

Vanhemmuus uusperheessä
To 4.4.2019 klo 17.30–19.30
Mitä tarvitaan toimivan uusperheen rakennusaineeksi? Uusperheneuvoja johdattelee kuulijat pohtimaan vanhemmuuden eri rooleja sekä vahvistamaan perhesuhteita uusperheessä. Suomen uusperheiden liitto, Stepping -hanke

Ero eläkeiässä
To 11.4.2019 klo 17.30–19.30
Avioero eläkeiässä on merkittävä elämänmuutos, varsinkin pitkän avioliiton jälkeen. Illassa kuullaan eronneiden kokemuksia erosta selviämisestä sekä mistä saada tarvittaessa tukea. Turun Kaupunkilähetys ry, Senioripysäkki

Tilaisuudet järjestetään Kauppakeskus Skanssin neuvottelutilassa, ensimmäisessä kerroksessa, Itäparkin hissejä vastapäätä (samalla käytävällä Veikkauksen Pelaamo ja optikkoliikkeet)