Vaalikevään poliittisen keskustelun keskiössä ovat olleet sote- ja sotumallit. Varjoon ovat auttamatta jääneet kysymykset siitä, miten vaikkapa sosiaaliturvamenojen rahoitus tulevina vuosina turvataan. Miten kasvua ja kannattavuutta tehdään kestävällä tavalla ja miten varmistetaan vientiyritystemme kilpailukyky? Vastauksia haetaan Turun Tiedepuiston juhlaseminaarissa 8.3.2019.

Vaikuttavaa verkostoitumista

Turku Business Region kokoaa yhteen Turun seudun elinkeinoelämän, korkeakoulut, järjestöt ja kunnat. Yhteistyö synnyttää uusia tuotteita ja palveluita, jotka vauhdittavat yritystoiminnan kasvua ja alueen hyvinvointia. Alueen yritys- ja innovaatiopalveluiden koordinoinnista vastaa seudullisen kehitysyhtiön roolissa Turku Science Park Oy.

Laajeneva ja yhä kansainvälisempi Turun Tiedepuisto, Turun telakan läheisyyteen nouseva meri- ja valmistavan teollisuuden keskittymä Blue Industry Park, Turun ratapiha-alueelle kaavailtu elämys- ja tapahtumakeskittymä sekä Turun uusi keskustavisio antavat lisävauhtia koko Turun seudun tulevaisuudelle.

turkubusinessregion.com

Miten tulevaisuuden Suomessa huolehditaan siitä, että kasvua ja kannattavuutta tehdään kestävällä tavalla?
Kenen vastuulla ovat suomalaisyritysten tuotekehitys- ja innovaatiopanostusten riittävyys ja erikoisosaaminen?
Kilpailu globaalissa taloudessa vaatii erikoistumista - mihin osaamisalueisiin Suomessa ja Turun seudulla tulisi jatkossa keskittyä?

Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastausta Turun Tiedepuiston 30-vuotista taivalta juhlistavassa juhlaseminaarissa perjantaina 8.3.2019 klo 14.30–18.30 Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa ja BioCityn Presidentti-auditoriossa.

Innovaatioiden ja kasvun edellytysten turvaaminen

Kello 15 alkavassa paneelissa keskustellaan yritys- ja innovaatioelämän näkemyksistä kasvun ja innovaatioiden edellytysten turvaamisesta. Alustuspuheenvuoroista vastaavat Taloustutkimus Oy:n tutkimusjohtaja Pasi Holm ja Elomatic Oy:n toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo. Paneelikeskusteluun osallistuvat Rautaheimon lisäksi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, TEM:n osastopäällikkö, ylijohtaja Ilona Lundström ja Teknologiateollisuus ry:n hallituksen jäsen, Konecranes Oyj:n toimitusjohtaja Panu Routila.

Talouskasvu ja tuleva hallitusohjelma

Kello 17.30 alkava toinen paneeli vastaa ensimmäisessä nostettuihin kysymyksiin. Tulevan hallitusohjelman talouskasvun tukemista koskevia kysymyksiä pohtivat silloin East Office of Finnish Industries Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esko Ahon alustuksen pohjalta valtiovarainministeri Petteri Orpo, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari ja Vihreän liiton kansanedustaja Ville Niinistö. Kello 17.30 alkava keskustelu on katsottavissa suorana myös Yle Areenassa.

Juhlaseminaarin ohjelma