Yksilöllinen liikuntaneuvonta on maksuton palvelu turkulaisille, jotka haluavat parantaa terveyttään liikunnan avulla ja tarvitsevat apua sopivan liikuntatavan löytämiseen.

– Jotkut ovat ottaneet yhteyttä ja kysyneet, että onko minulla ihan oikeasti oikeus yksilölliseen liikuntaneuvontaan. Vastaus on kyllä, kertoo liikuntapalveluvastaava Satu Revonsuo Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta.

Yksilöllistä liikuntaneuvontaa tarjotaan eri puolilla Turkua. Palvelu on tarkoitettu työikäisille ja ikääntyneille.

Henkilökohtaista palvelua

Yksilöllinen liikuntaneuvonta tarkoittaa nimensä mukaisesti henkilökohtaista palvelua. Asiakas varaa tapaamisajan liikunnan asiantuntijalta joko netissä tai puhelimitse.

Tapaamisissa asiantuntija selvittää asiakkaan lähtötilanteen ja laatii liikuntasuunnitelman, joka sopii asiakkaan omaan elämäntilanteeseen. Jos esimerkiksi rahatilanne on tiukka, liikuntasuunnitelma laaditaan sen mukaiseksi.

– Jokaiselle löytyy maksuttomia tai edullisia tapoja liikkua. Ja jos elämä on kiireistä, autamme löytämään keinoja siihen, miten liikunnan saa sovitettua omaan arkeen, vakuuttaa liikuntapalveluvastaava  Revonsuo.

Apua ja tsemppiä saa myös liikuntasuunnitelman toteuttamisessa. Tapaamisia sovitaan tarpeen mukaan 6–8 kuukauden jaksolle. Loppuarviossa katsotaan, miten homma on edennyt.

– Aika kannattaa varata, jos tarvitsee kipinää ja kannustusta liikkumiseen ja haluaa liikkua kohti omaa terveystavoitettaan hyvällä fiiliksellä, kannustaa Revonsuo