Yli 75-vuotiaat turkulaiset ovat tervetulleita Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen, lääkinnällisen kuntoutuksen ja Aivoliiton tarjoamaan maksuttomaan testipäivään.

Testipäivä järjestetään Erityisosaamiskeskus Suvituulessa (Suvilinnantie 2) perjantaina 29.3. klo 9–12. Paikalle voi tulla oman aikataulun mukaan. Testejä tehdään noin klo 12.30 asti.

Tilaisuudessa voi osallistua lihasvoima- ja tasapainotesteihin. Niiden avulla saa tietoa omasta fyysisestä toimintakyvystä. Tilaisuudessa on myös verenpaineen mittausta. Asiantuntijoilta saa lisäksi vinkkejä siitä, miten kotona voi harjoitella tai harrastaa liikuntaa. 
– Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan, vaikka ei olisi harrastanut liikuntaa aikoihin. 75 vuoden ikäraja ei ole ehdoton, joten tervetuloa mukaan, vaikka ikäraja ei ihan vielä täyttyisikään, kehottaa liikuntapalveluvastaava Saija Kultala.

Mukaan tarvitaan vain liikkumiseen sopivat vaatteet ja juomapullo. Testit sopivat myös apuvälineen käyttäjille. Järjestäjätaho ei vakuuta osallistujia.

Tilaisuudessa on Aivoliiton kahvitarjoilu. Paikalla on myös Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ja Turun kaupungin Liikkuva resurssikeskus, jolta saa menovinkkejä, tietoa vapaaehtoistoiminnasta ja kaupungin tukipalveluista.

Erityisosaamiskeskus Suvituuleen pääsee busseilla 14, 15 ja 55.