Turun liikuntapalvelujen henkilöstön hyvinvointikartoituksen tuloksia on torstaina 21.3.2019 käsitelty liikuntapalvelujen henkilöstötilaisuudessa.

 Pohjana käsittelylle olivat Kunta10-kyselyn tulokset sekä näiden tulosten pohjalta tehty tarkennettu kysely liikuntapalvelujen henkilökunnalle. Kyselyn ja niiden läpikäynnin pohjalta Liikuntapalvelukeskukselle tunnistetaan kehittämiskohteet ja luodaan työyhteisön pelisäännöt.

Liikuntapalvelukeskuksen Kunta10-kyselyssä saamat tulokset työhyvinvointiin liittyen nousivat julkisuuteen helmikuun puolivälissä:

Tarkennettuun kyselyyn vastasi liikuntapalveluista 66 henkilöä ja vastausten yhteenvetoa esitteli tilaisuudessa henkilöstösuunnittelija Vuokko Puljujärvi Turun kaupungin strategisesta HR:sta.

Kyselyn perusteella hyvin toimivina asioina esiin nousivat rento ilmapiiri, mukavat, asiantuntevat ja auttavat työkaverit sekä toimiva yhteistyö työyhteisön sisällä.

Kehitettävien asioiden kärkeen nousivat sisäisen kommunikoinnin ja yhteisen suunnittelun lisääminen, avoimuuden ilmapiirin luominen, ennakoitavuus, tasapuolinen ja oikeudenmukainen kohtelu ja arvostava ilmapiiri.

Käsittelyssä toimintakulttuuri ja vuorovaikutus

Kyselyn yhteenvedon läpikäynnin jälkeen työyhteisö työsti kehittämisaihioita eteenpäin ryhmätöiden muodossa.

Käsiteltävinä aiheina olivat mm.

  • työntekoa tukeva organisaatio
  • työntekoa palveleva johtaminen
  • töiden järjestelyt
  • yhteiset pelisäännöt ja toimintakulttuuri
  • avoin vuorovaikutus
  • yhteistyötavat
  • miten luottamus rakentuu
  • miten arvostus näkyy arjessa

- Asioiden perusteellinen läpikäyminen on mahdollisuus rakentaa työyhteisölle tie uuteen ja parempaan. Toivottua työyhteisöä ei voi kukaan muu Liikuntapalvelukeskuksen puolesta rakentaa kuin keskus itse, ja rakentaminen on nyt alkanut keskustelujen ja yhteisen sopimisen avulla, sanoi vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Päivän aikana käytiin keskustelua hyvässä hengessä ja esille nousseista haasteista pystyttiin käymään rakentavaa keskustelua.

- Osa kritiikistä kohdistui suoraan minuun. Otan sen avoimesti ja nöyrästi vastaan, minulla on tahtoa kehittää omaa johtamisen tapaani sekä luoda yhteisiä linjoja organisaationi esimiesten kanssa. Yhdessä päälliköiden ja henkilöstön kanssa meidän on nyt löydettävä yhteinen latu, tunnistettava kehittämiskohteet ja työstettävä työyhteisölle pelisäännöt, sanoo Liikuntapalvelukeskuksen johtaja Markus Kalmari.