Samppalinnan maauimala avautui maanantaina 6.5. ja on avoinna Turun päivään, 15.9. saakka. Kupittaan maauimala avautuu säävarauksella 3.6. ja on avoinna 11.8. asti. Maauimaloissa voi uida koko kesäkauden edullisesti maauimalalatauksella.

Samppalinnan maauimalan aukioloajat muuttuvat hieman verrattuna aiempiin vuosiin. Keskiviikkoaamuihin on lisätty huoltoaika klo 10 asti ja perjantai-illan aukioloaikaa on pidennetty tunnilla. Samppalinna on muutamaa juhlapyhää lukuun ottamatta avoinna 6.5.–15.9. Lastenallas on avoinna 1.9. asti.

Samppalinnan kassan aukioloajat ovat maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 6–20, keskiviikkoisin klo 10–20 sekä viikonloppuisin klo 8–19. Uintiaikaa on puoli tuntia kassan sulkemisen jälkeen.

– Uudet aukioloajat pohjautuvat mm. useiden vuosien aikana kerättyyn tietoon, asiakasmääräseurantaan sekä toiveisiin. Suurin muutos on keskiviikkoaamuun lisätty huoltoaika, jonka avulla saamme pidettyä tilat paremmassa kunnossa, kertoo uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen.

Kupittaan maauimalan kevätkunnostuksen valmistuminen ajoissa riippuu aina loppukevään säistä. Tavoitteena on saada Kupittaa avattua maanantaina 3.6. Kupittaan maauimala on avoinna 11.8. asti. Juhannuksen aikaan uimala on suljettu. Kassan aukioajat ovat maanantaista perjantaihin klo 9–19 ja viikonloppuisin klo 10–19. Uintiaikaa on puoli tuntia kassan sulkemisen jälkeen.

Paljon vesijumppia

– Maauimaloiden suositut vesijumpat jatkuvat samalla hyväksi todetulla aikataululla kuin ennenkin, kertoo vastaava vesiliikunnanohjaaja Susanna Vuori.

Samppalinnassa vesijumpataan 4.6.–27.8. tiistaiaamuisin klo 7–7.45. Reipas vesijumppa pidetään altaan matalassa päässä, jossa jalat yltävät pohjaan. Kupittaalla vesijumppaa on 3.6.–10.8. maanantaisin klo 19.30–20.15, keskiviikkoisin klo 8.15–9, torstaisin klo 19.30–20.15 ja lauantaisin klo 9.15–10. Jumpat ovat reippaita, ja ne pidetään ison altaan syvässä päässä, jossa käytetään kelluttavia vesijuoksuvöitä.

Vesijumppiin ei tarvitse ilmoittautua. Vesijumppaan osallistuminen maksaa sisäänpääsymaksun lisäksi 2,5 euron ohjausmaksun.

Kesällä järjestetään alkeisuimakouluja sekä lapsille että aikuisille. Kesäkuun kurssit ovat Impivaarassa ja heinäkuun kurssit Samppalinnassa. Turkulaiset voivat ilmoittautua kursseille keskiviikkona 8.5. klo 12 alkaen nettipalvelussa:

Koko kesä yhdellä latauksella

Maauimalakauteen voi varautua jo varhain keväällä. Maauimalatauksessa, jolla pääsee kerran päivässä sisään joko Samppalinnan tai Kupittaan maauimalaan koko kesän ajan, on edulliset hinnat. Ensimmäisenä ennakkomyyntijaksona 1.–21.4. maauimalatauksen hinta on aikuisille 89 euroa, alennusryhmille 59 euroa ja lapsille (4–16-vuotiaat) 49 euroa. Seuraavana ennakkomyyntijaksona hinnat ovat 120, 80 ja 64 euroa ja 6.5. alkaen normaalihinnat ovat 150, 100 ja 80 euroa.

Maauimalalatauksen voi ennen Samppalinnan avautumista ostaa ennakkohintaan myyntipisteistämme:

– Olisi upeaa, jos maauimalataus innostaisi ihmisiä käymään ahkerasti liikkumassa, toivoo uimalaitosten päällikkö Haapanen.

 

 

Asiasanat: