Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kokouksessaan 25.3.2019, että se tulouttaa kokonaisuudessaan Turun Seudun Vesihuolto Oy:n tilikauden voiton 2,5 miljoonaa euroa yhtiön omistajalle Turun kaupungille osinkona.

Yhtiön toiminnalliset tavoitteet ovat toteutuneet hyvin ja suurelta osin tavoitetta paremmin. Taloudellinen tulos oli hyvä, liikevoitto 7,9 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 5,2 miljoonaa euroa. Tulos kertyi erityisesti ennakoitua suurempien liittymismaksutulojen ansiosta. Investoinneissa jäätiin suunnitellusta tasosta.

Osingonmaksulla kaupunki tulouttaa ylimääräisen ja ennakoimattoman tuloksen. Toimenpiteellä ei ole vaikutusta yhtiön investointikykyyn, koska yhtiön tulorahoitus on vahva ja kaupunki takaa yhtiön investoinnit tarvittaessa konsernin sisäisellä rahoituksella. Osingonmaksu ei aiheuta korotuspainetta vesihuollon taksoihin.

Turun Vesihuolto Oy on Turun kaupungin strateginen yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 100 %. Strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään Turun kaupunginhallituksen konsernijaostossa ennen ajankohtaa, jolloin yhtiö pitää yhtiökokouksensa. Turun Vesihuollon yhtiökokous pidetään 11.4.2019.

Konsernijaosto päätti antaa asiasta kokonaisuudessaan Turun Vesihuolto Oy:n hallitukselle seuraavan konserniohjeen:

  • Yhtiön hallituksen tulee tehdä esitys omistajalle koko vuoden 2018 tilikauden tuloksen (2 482 875 eur) mahdollistaman osingon jakamisesta kaupungille
  • Yhtiön ei tule lyhentää ennenaikaisesti kaupungin 31.1.2017 myöntämää antolainaa
  • Investointirahaston perustaminen yhtiön taseeseen ei ole perusteltua, koska yhtiön investoinnit pystytään rahoittamaan ensisijaisesti yhtiön tulorahoituksella ja toissijaisesti kaupungin sisäisellä antolainalla