Nuorisoalan vuosittainen suurtapahtuma NUORI2019 - valtakunnalliset nuorisotyöpäivät valtaavat Logomon 27.–28. maaliskuuta. Tapahtuman tavoitteena tänä vuonna on yhdistää kaikki nuorisoalan toimijat ratkomaan yhdessä Suomen suurinta ongelmaa, nuorten syrjäytymistä.

Tapahtuma kokoaa yhteen yli 1500 nuorisotyön tekijää ja päättäjää kunnista, kirkosta ja järjestöistä ympäri Suomen sekä noin sata kansainvälistä osallistujaa muualta Euroopasta. Tapahtumaan on ollut ennakkoilmoittautuminen.

Kahden päivän aikana Logomossa on tarjolla yli 50 tuntia ohjelmaa nuoriin ja nuorisotyöhön liittyvistä teemoista. Keskusteluissa, työpajoissa ja luennoilla pureudutaan muun muassa nuorten osallisuuteen, nuorisopolitiikkaan, nuorisotyön vaikuttavuuteen ja nuorisotyöntekijöiden jaksamiseen.

Erityisen ajankohtaisia teemoja ovat esimerkiksi lasten ja nuorten kokema seksuaalinen häirintä digitaalisessa ympäristössä sekä nuorisotyön rahoituksen tulevaisuus ja nuorten hyvinvoinnin nostaminen tulevan hallitusohjelman ytimeen. 

NUORI2019:n järjestää nuorisoalan kattojärjestö Allianssi yhdessä Turun kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Ohjelmaa on lisäksi tuottamassa yli 30 nuorisoalan organisaatiota.

Nuorisopalvelut järjestää keskiviikkona myös Vimmahdus-tapahtuman Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, jossa päätapahtumaan osallistuvat ammattilaiset pääsevät itse kokeilemaan nuorille suunnattuja palveluja.