Turkulaiset nuoret urheilijat ovat menestyneet hienosti vuonna 2018. Heidän menestystään juhlistetaan kutsuvierastilaisuudessa keskiviikkona 27.3. Turun konserttitalossa.

Nuorille jaetaan diplomit ja ruusut, ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Mari Lahti sekä liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari pitävät onnittelupuheet. Tilaisuudessa haastatellaan muutamaa nuorta urheilijaa. Musiikista vastaavat Turun seudun musiikkiopiston viuluopiskelijat Freja Tollander, Ida Nylander ja Olivia Tuomi.

Menestystä 21 lajissa

Stipendin saajissa on 44 yksittäistä urheilijaa sekä 7 joukkuetta. Stipendinsaajat ovat iältään 13–20-vuotiaita. Nuoret edustavat 28 eri seuraa, ja he saavuttivat menestystä 21 eri lajissa. MM-hopeaa saavutti joukkuevoimistelussa Coco Sportin Kristina Steklova. MM-pronssia saavuttivat frisbeegolfissa Frisbeegolfseura 7k:n Mikael Hakala, discodancessa 2paDance tukiyhdistys ry:n Ellen Virtanen ja Matilda Salo sekä taekwondossa Helsingin Itsepuolustuskoulun Linda Räkköläinen.

Euroopan mestaruuskisoissa EM-kultaa saavuttivat tanssissa Dance Studio Funkyn Nea Mäntylä, brasilialaisessa jujutsussa Finnfighter4s Gym ry:n Salla Simola sekä yleisurheilussa Turun Kuurojen Urheiluseura Valpas ry:n Sara Elise Ruokonen.
EM-hopeaa saavuttivat joukkuevoimistelussa Coco Sportin Kristina Steklova, tanssissa Dance Studio Funkyn Nea Mäntylä, duathlonissa Forssan Salaman Astrid Snäll sekä yleisurheilussa Turun Kuurojen Urheiluseura Valpas ry:n Sara Elise Ruokonen.
EM-pronssia saavuttivat maastojuoksussa Turun Kuurojen Urheiluseura Valpas ry:n Sara Elise Ruokonen sekä discodancessa 2paDance tukiyhdistys ry:n Sofia Convertino ja Saima Kokkonen.Pohjoismaiden mestaruuskisoissa saavutettiin 6 kultaa, 3 hopeaa, 8 pronssia. Suomenmestaruuksia kertyi yhteensä 32 nuorelle turkulaisurheilijalle.

Nuoren urheilijan stipendillä tuetaan ja huomioidaan yksilö- ja joukkuelajin nuoria urheilijoita tai joukkueita, jotka ovat menestyneet kansallisesti tai kansainvälisesti. Urheilijan kotikunnan on oltava Turku, ja joukkueen on edustettava turkulaista urheiluseuraa tai liikuntaa järjestävää yhdistystä tai oltava sen jäsen.

Tilaisuuden järjestää Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus. Nuorille jaettavan stipendirahan kokonaissumma on yhteensä 11 725 euroa.