Perinteiset hevosmetsuritalkoot järjestetään tänä keväänä Halisissa koulun viereisessä metsässä. Kaupunkilaiset ovat tervetulleita talkoisiin lauantaina 6. huhtikuuta klo 10–15.

Talkoopaikalle löytää parhaiten Nummenpakan koulun Halisten yksikön viereisiltä pallokentiltä. Talkooväki avustaa hevosmetsuria keräämällä risuja ja rankoja kuormaamista varten. Talkoolaisille on tarjolla lämmintä juomaa.

Koululaiset ja päiväkotilapset kävivät talkoohommissa jo viikolla. Halikolon päiväkodin lapset lähtivät tiistaina mielellään töihin. Lasten mielestä kivointa oli risujen kerääminen ja heppojen katselu. Lasten mukana ollut lastentarhanopettaja Krista Vesa kiitteli kaupunkia talkoiden järjestämisestä.

Lapset pääsivät näkemään, miten metsää hoidetaan, että ei se vaan itsestään tapahdu

Ympäristö kuntoon yhdessä

Hevosmetsuritalkoot on osa kaupunkiympäristötoimialan järjestämiä ympäristötalkoita. Turun kaupunki järjestää kuntalaisten toiveiden pohjalta erilaisia talkoita, joihin asukkailla on mahdollista osallistua. Talkootyöllä on suuri vaikutus elinympäristön kohentamisessa. Vuonna 2018 Turussa järjestettiin 75 talkoot ja osallistujia oli yli 3000. Yleensä talkookohteet ovat viheralueiden hoitotöitä, kuten keväisiä siivoustalkoita ja haittakasvien torjuntaa.

Talkooideansa voi toimittaa kaupungille karttapohjaisen palautepalvelun kautta. Talkoita voi järjestää kaupungin omistamilla maa-alueilla esimerkiksi puistoissa ja lähimetsissä. Usein talkoilla ehostetaan omia lähialueita, mutta myös uudenlaiset talkooideat ovat tervetulleita.

Talkoopaikka kartalla 
Kerro oma talkooideasi
: Palautepalvelu
Talkootietoa: www.turku.fi/talkoot

 

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: