Turkulaiset ikäihmiset ja senioriyhdistykset toivotetaan tervetulleeksi 16.4. klo 14 avoimeen tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan ikääntyneiden terveysliikunnan kehittämisestä Turussa sekä Voimaa vanhuuteen -hankkeesta.

Listätietoja:

– Turku on mukana Ikäinstituutin kolmivuotisessa Voimaa Vanhuuteen -mentorointiohjelmassa 2019–2021. Tavoitteenamme on kehittää ikääntyneiden terveysliikunnan hyviä käytänteitä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, kertoo liikuntapalveluvastaava Saija Kultala.

Tiedotustilaisuudessa kerrotaan Voimaa vanhuuteen -mentorointityöstä ja siitä, millaista yhteistyötä seniorien palvelujen parantamiseksi on kehitteillä. Tilaisuudessa on myös lyhyt luento liikunnan tärkeydestä ikääntyneen toimintakyvylle.
Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa pidettävän tilaisuuden järjestävät Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus ja Turun kaupungin vanhusneuvosto. Tilaisuus on maksuton ja siihen ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan mahtuu n. 200 henkilöä. Ruusukorttelin lähistöllä on rajoitetusti pysäköintitilaa. Lähelle pääsee busseilla 50, 51, 53, 54 ja 9 ja palvelulinja1:llä Ruusukorttelin pihalle.

Aika: tiistai 16.4.2019 klo 14–15.30
Paikka: Ruusukorttelin hyvinvointikeskus, Puistokatu 11 (juhlasali)

Ohjelma:
14.00 Tilaisuuden avaus
Soili Raitanen, Turun kaupungin Vanhusneuvoston puheenjohtaja
14.10–14.40 Lihasvoiman ja tasapainon harjoittelun merkitys iäkkään toimintakyvylle
Tiina Pitkänen, fysioterapeutti, apulaisosastonhoitaja, Turun kaupunki, lääkinnällinen kuntoutus
14.40–15.15 Voimaa Vanhuuteen- ohjelma Turussa. Miten iäkkäiden terveysliikuntaa kunnassamme kehitetään
Saija Kultala, liikuntapalveluvastaava, Turun kaupunki, liikuntapalvelukeskus
Keskustelua
Tilaisuus päättyy 15.30.