Käsityöläismuseossa vaalitaan pääsiäisviikonloppuna itäisiä ja läntisiä pääsiäisperinteitä. Seikkailupuistossa Noitien pääsiäiskarnevaalissa tehdään maagisia muuntautumistaikoja. TFO esittää Tuomiokirkossa Haydnin oratorion Luominen.

Pitkäperjantaina soi Haydnin Luominen

Turun filharmoninen orkesteri esittää Joseph Haydnin oratorion Luominen pitkäperjantaina 19.4. kello 18 Turun tuomiokirkossa. Lähes kaksituntinen suurtyö kuvaa luomiskertomuksen musiikin keinoin. Haydn vuodatti sävelmaalailevaan teokseensa kaiken osaamisensa, ja vaikuttava mestariteos nousi heti kantaesityksestään lähtien suureen suosioon.

Solisteina konsertissa kuullaan sopraano Hanna-Leena Haapamäkeä, tenori Mika Pohjosta sekä basso Nicholas Söderlundia. Kuoroina ovat Chorus Cathedralis Aboensis sekä Turun konservatorion kamarikuoro. Filharmonista orkesteria johtaa Edward Ananian-Cooper.

"Jokainen sana on maalattu musiikkiin ja jokainen kuva sekä väri on herätetty henkiin nuottimerkinnöissä",  kehuu kapellimestari Edward Ananian-Cooper Haydnin nokkeluutta ja huumoria. Kuva: Sarah Frechette.

Apteekkimuseossa odottaa aapiskukon pääsiäistehtävä

Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon voi tutustua puolen tunnin opastuksilla suomeksi 20. ja 21.4. kello 14. Lasten apteekissa on tarjolla aapiskukon pääsiäistehtävä ja Cafe Qwenselissä pääsiäisherkkuja.

Aikuiset 6 €, lapset (7–15-vuotiaat) 2 €, perhelippu 14 €. Opastukset sisältyvät sisäänpääsymaksuun.

Pääsiäispöytä katettuna entisajan tyyliin. Kuva: Tiia Suorsa.

Luostarinmäellä itäisiä ja läntisiä pääsiäisperinteitä

Pääsiäistä vietetään Luostarinmäen käsityöläismuseossa 20.–21.4. kello 10–18. Pöydät on katettu perinteisin herkuin ja koristeina on värikkäitä munia sekä koivun oksia. Ovo Decor esittelee munien koristeluperinnettä. Lauantaina paikalla on myös sokerileipuri luomassa marsipaanikoristeita.

Lapset voivat osallistua perinteiseen munanvierityskilpailuun, jossa on mahdollista voittaa hienoja palkintoja. Opastuksia pääsiäisviikon perinteistä ja uskomuksista on tarjolla suomeksi la ja su kello 11 ja 13.

Aikuiset 8 €, lapset (7–15-vuotiaat) 3 €, perhelippu 19 €. Opastusmaksu 3 €

Pääsiäisnoidat ja velhot kokoontuvat Seikkailupuistoon karnevaaleihin 21.4. Kuva: Pixabay

Seikkailupuistossa Noitien pääsiäiskarnevaali

Seikkiksen pääsiäistapahtumassa 21.4. kello 10–16 noidat ja velhot kokoontuvat viettämään suurta pääsiäiskarnevaalia. Tapahtumassa tehdään maagisia muuntautumistaikoja ja kokeillaan valeasuja. Pajassa valmistuvat taikasauvat, naamarit ja konkkanokat.

Cafe Nokipannu tarjoaa taikajuomia ja loitsukikkareita. Päivän aikana on kolme kävelyretkeä Kupittaan lähteelle: vierailut kello 11, 13 ja 15.

Pääsiäistapahtuman pääsymaksu on 2,50 € henkilöltä (lapset ja aikuiset), mikä sisältää koko ohjelman teatteriesityksiä lukuun ottamatta. Alle 9-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Muutama sananen naisista -näyttely Turun linnassa. Kuva: Ville Mäkilä.

Linnassa ja WAMissa opastuksia

Turun linnassa on Muutama sananen naisista -näyttelyopastukset suomeksi 20. ja 21.4. kello 15 ja ruotsiksi 14.4. kello 14. Lisäksi on tarjolla keskiaikakierroksia suomeksi 20. ja 21.4. kello 12.15 ja 16.30.

Aikuiset 12 €, lapset (7–15-vuotiaat) 5 €, perhelippu 29 €. Opastusmaksu 3 €.

Wäinö Aaltosen museossa Salla Tykän näyttelyyn liittyen on lyhytelokuvanäytöksiä lauantaina 20.4. kello 14, 15 ja 16 sekä näyttelyopastus suomeksi sunnuntaina 21.4. kello 14. WAM X:ssä esillä on Vincent Moonin ja Priscilla Telmonin Híbridos.

Aikuiset 10 €, lapset (7–15-vuotiaat) 4 €, perhelippu 24 €. Opastus sisältyy sisäänpääsymaksuun.

Ylin kuva: Vimmassa värjätyt pääsiäismunat. Kuva: Minna Suhonen.

Asiasanat: