Rekryexpo keräsi Turun messukeskukseen 2000 kävijää ja 40 työantajaa. Avoimia työpaikkoja oli jaossa 2500. Messut järjestettiin neljättä kertaa.

Työpiste

 

Monipuolinen tarjonta näkyi useilla aloilla ja useissa ikäryhmissä. Kesätöistä kiinnostuneilla nuorilla oli mahdollisuus osallistua kolmen minuutin pikatreffeille työnantajien kanssa Kesätöitä täältä -matchmakingissä. Näkyvästi esillä olivat myös hoiva-, ravintola- ja IT-ala. Iäkkäämmät työnhakijat oli huomioitu Entisten nuorten -työpajassa. Paikalla oli myös rekrytointikonsultteja opastamassa hyvän CV:n teossa. Tapahtumassa oli silminnähden hieno pöhinä.

Työpiste yhdistää työntekijän ja työnantajan

Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus Työpiste esittäytyi osastolla 32, jossa pääsi ammattilaisen penkille otattamaan itsestään kuvan ansioluetteloon. Paikalla oli myös useita urasuunnittelijoita, jotka sopivat tapaamisia työttömien työnhakijoiden kanssa Työpisteelle.

- Turussa on nyt erittäin hyvin töitä tekijöille. Ongelmana on, etteivät työpaikka ja työntekijä meinaa oikein löytää toisiaan, toteaa vastaava urasuunnittelija Sanna Järvi.

- Tässä auttavat Käsityöläiskadun Työpisteessä toimivat urasuunnittelijat, joiden yhtenä tärkeänä tehtävänä on edistää työttömien työllistymistä ja löytää työvoimaa yrityksille. Työpisteelle voi tulla ihan ilman ajanvarausta keskustelemaan omista työllistymiseen liittyvistä asioista, Järvi kertoo.   

Osastolla oli vahvasti näkyvillä myös Osaamispiste, jonka tavoitteena on vauhdittaa maahanmuuttajien polkuja koulutukseen ja työhön sekä helpottaa osaavan työvoiman saatavuusongelmia. Osaamispiste tarjoaa asiakkailleen myös omakielistä neuvontaa ja tukea sekä työnhaussa että työssä.