Urheiluseurojen ja liikuntaa järjestävien yhdistysten puheenjohtajille lähetetään kysely, jonka tarkoituksena on selvittää seurojen nykytilaa. Kysely on avoinna 26.4.–17.5.

Lisätietoja kyselystä:

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen tavoitteena on saada tietoa kustakin seurasta ja sen toiminnan nykytilasta, arvioita seuroille suunnatuista liikuntapalveluista sekä kehitysehdotuksia laadukkaiden ja tarkoituksenmukaisten liikuntapalveluiden järjestämiseksi tulevaisuudessa.

Tietoa hyödynnetään resurssien, palvelujen ja yhteistyön kohdentamiseen ja kehittämiseen. Kyselyyn valmisteluun ovat osallistuneet monet yhteistyötahot. Kysymysten muotoiluun on saatu näkemyksiä niin urheiluseurojen edustajilta, Turun liikuntalautakunnalta (19.3.), Turun seuraparlamentilta (15.4.), Turun seudun urheiluakatemialta kuin liikuntapalveluiden henkilökunnalta.

Kyselyn laatimisessa on yhteistyökumppanina ollut seuratoiminnan kehittämiseen erikoistunut konsulttipalvelu SmartSport-kehittämisosuuskunnasta. Vastaava kysely on tehty vuosina 2006, 2007, 2009 ja 2013. Vuonna 2016 tehtiin liikunnan ja urheilun kattojärjestö Valo:n ja Suomen olympiakomitean kysely kuntien olosuhdetilanteesta.