Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa pääsee kolmella eri luennolla kuulemaan mm. lääkevalmistuksesta entisajan apteekeissa sekä kartanoiden puistoista ja puutarhoista.
  • Luennot pidetään Qwenselin salissa
  • Luentojen kesto n. yksi tunti
  • Museon sisäänpääsymaksu + luentomaksu 3 €

To 6.6. klo 18.30 Lääkevalmistus entisajan apteekeissa
Pillerit ja pulverit olivat entisajan apteekissa keskeisiä ja tunnettuja lääkemuotoja, joita asi-akkaille valmistettiin tarkkuudella ja taidolla. Mutta apteekkien valmistamia lääkemuotoja oli toki muitakin. Kuulostaako eliksiirit, tinktuurat, mikstuurat, peräpuikot, limat, boolit, oblaatti-kapselit ja emplastrumit tutulta? Erityisen haasteelliset valmistaa olivat erilaiset silmän lääkintään tarkoitetut lääkemuodot, paitsi steriiliivalmistuksen, sopivan pH-arvon laskemisen myös todella pienten lääkemäärien punnitus. Kun apteekkien lääkevalmistus tänä päivänä on katomassa, on ehkä viimeinen hetki luoda silmäys siihen mitä kaikkea entisajan apteekeissa osattiin tehdä.
Luennoitsijana apteekkari Bengt Mattila.

To 15.8. klo 18.30 Rokotusvastaisuuden historiaa Suomessa
Isorokkorokotuksen, rokotuspakkolain sekä niiden synnyttämän rokotusvastaisuuden historiaa Suomessa 1800-luvulta 1900-luvun alkuun. Painopiste on 1900-luvun alkuvuosikymmenien rokotusvastaisuudessa, joka alkoi tuolloin saada organisoituneita muotoja vegetarismin ja luonnonmukaisen parannustavan kannattajien keskuudessa.
Luennoitsijana tohtorikoulutettava Suvi Rytty, Turun yliopisto.

To 12.9. klo 18.30 Turun seudun kartanoiden puistoja ja puutarhoja
Turun seudun kartanojen omistajat olivat yleensä vauraita, ja heillä oli kiinnostusta puistojensa ja puutarhojensa esteettistä suunnittelua kohtaan. Ruotsissa olleiden sukulaisten ja ystävien kautta he saivat myös nopeasti tietoa uusista sommitteluvirtauksista ja Suomessa aiemmin tuntemattomista kasveista.
Luennoitsijana tietokirjailija Eeva Ruoff.

Ennen luentoja aiheeseen liittyvä rohdostyönäytös klo 16–18.