Kiinnostavimpiin suomalaisiin huippukuoroihin lukeutuva turkulainen kamarikuoro Key Ensemble on kutsuttu konsertoimaan Kiinaan kesäkuussa. Matkaan lähtee 16 laulajan kokoonpano ja kiertueella on yhteensä 12 konserttia eri puolilla Etelä-Kiinaa, viimeinen Shanghaissa. Ennen matkaa kuoro järjestää läksiäiskonsertin Turun VPK-talolla.

Northern Highlights & Baltic Choral Classics -konsertti:

Turun VPK-talolla 28.05.2019 klo 19
Osta liput Turun konserttiin

Kiertue Kiinassa 5.–20.06.2019

Northern Highlights & Baltic Choral Classics –kiertueen konsertit johtaa vuoden 2019 Aboa –työskentelyapurahan saanut Key ensemblen taiteellinen johtaja Teemu Honkanen. Kiertueen konserttiohjelmistot koostuvat Key Ensemblen kantaohjelmistossa olevista skandinaavisista ja baltialaisista a cappella -klassikoista. Mukana on suomalaisista säveltäjistä muun muassa Sibeliusta, Rautavaaraa, Bergmania ja Mäntyjärveä sekä runsaasti Key Ensemblen kotisäveltäjän Mikko Heiniön musiikkia.

12 konsertin kiertueen järjestäminen Kiinassa kaikkine etukäteisvalmisteluineen on mittava ponnistus. Itse kiertueella aikataulu on tiukka, sillä konserttipaikkojen etäisyydet ovat pitkiä eikä ohjelmassa juuri ole vapaapäiviä.

- Kiinalaisten neuvottelukulttuuri ja toimintatavat poikkeavat monella tapaa suomalaisesta ja tuovat omat haasteensa, mutta lähdemme innolla ja ylpeydellä esittelemään muun muassa kotisäveltäjämme, turkulaisen Mikko Heiniön musiikkia, sanoo Key Ensemblen toiminnanjohtaja Janne Merisaari.

Ennen lähtöään Kiinaan, kuoro järjestää VPK-talolla läksiäiskonsertin, jossa kuullaan kooste kiertueen eri konserteissa esitettävästä ohjelmistosta. Mukana on myös kiinalaista musiikkia.

Turun kaupungin tuki Key Ensemblelle kasvanut huomattavasti

Key Ensemble on saavuttanut huomattavaa menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, ja tullut tunnetuksi etenkin innovatiivisista konserttiohjelmistaan ja luovista hankkeistaan.

Turussa kuoron korkea taso ja menestys ovat kunnia-asia koko kaupungille eurooppalaisena kulttuurikaupunkina. Päättäessään vapaan taidekentän sopimuskumppaneidensa vuoden 2019 avustuksista Turun kulttuurilautakunta kolminkertaisti tukensa Key Ensemblelle, mikä on herättänyt positiivista huomiota säveltaidekentällä ja kuoropiireissä ympäri Suomen.

- Korotettu rahallinen tuki luo entistä vahvemmat pilarit perustoiminnallemme ja antaa tilaa keskittyä itse musisointiin. Tärkeää on myös henkinen tuki: satsaus Key Ensembleen viestii koko maamme kulttuurikentälle, että Turun kaupungilla riittää uskoa ammattimaiseen kuorotoimintaan, sanoo Merisaari.

Vuonna 2005 perustettu Key Ensemble voitti ensimmäisen palkinnon arvostetussa kansainvälisessä Let the Peoples Sing -kuorokilpailussa Luxemburgissa vuonna 2013. Kuoron levytykset ovat olleet arvostelumenestyksiä ja ne voittaneet useita kotimaisia sekä kansainvälisiä äänitepalkintoja.