Kaupungin hallinnoimilla yleisillä alueilla on samat säännöt kaikille. Esimerkiksi taksikaistoilla autopaikat ovat kaikkien taksiyrittäjien käytössä.

Kaupunki muistuttaa, että säännöt kaupungin hallinnoimilla yleisillä alueilla koskevat tasapuolisesti kaikkia. Ilman kaupungin suostumusta ei yksityisillä henkilöillä eikä yrityksillä ole lupaa tehdä toimenpiteitä, jotka rajoittavat muiden toimintaa yleisillä alueilla.

Muistutus on tullut ajankohtaiseksi Turun satamassa Viking Linen matkustajaterminaalin eteen tehtyjen taksikaistamerkintöjen vuoksi. Merkinnät on toteutettu Viking Linen hallinnoimalle alueelle terminaalirakennuksen katoksen alle. Kaupungin hallinnoimalle katualueelle virheellisesti tehdyt merkinnät on poistettu. Kaupunki ei ole siis osapuolena kiistassa. Kaupunki toivoo, että eri osapuolet sopivat taksien sijoittumisesta keskenään hyvässä sovussa.

Kaikilla taksikaistoilla, jotka sijaitsevat kaupungin hallinnoimilla yleisillä alueilla, autopaikat ovat yhdenvertaisesti kaikkien taksiyrittäjien käytössä.