Kaupunginjohtaja kylässä -kierros saapuu Uittamon Akumentinpuistoon keskiviikkona. Minna Arveen lisäksi paikalla on kaupungin toimialojen edustajia keskustelemassa asukkaiden kanssa alueen ajankohtaisista aiheista. Vierailuilla kaupunginjohtaja tutustuu kaupungin eri alueisiin, niiden asukkaisiin ja kehityskohteisiin. Vierailut ovat osa Turun kaupungin laajamittaiseen aluetyötä.

Kaupunginjohtaja kylässä -kierros saapuu Uittamolle keskiviikkona 15.5. klo 17–20 Fölin linjan 13 päätepysäkille Akumentinpuistoon. Kaupunginjohtaja Minna Arve on tavattavissa klo 17.30 jälkeen. Kaupunginjohtajan lisäksi paikalla on kaupungin toimialojen edustajia keskustelemassa asukkaiden kanssa alueen ajankohtaisista aiheista.

Vierailuilla kaupunginjohtaja tutustuu kaupungin eri alueisiin, niiden asukkaisiin ja kehityskohteisiin. Vierailut kuuluvat Turun kaupungin laajamittaiseen aluetyöhön, jonka tavoitteena on tuoda yhdistykset, yhteisöt ja asukkaat yhteen suunnittelemaan kunkin alueen tulevaisuutta yhteisten tavoitteiden mukaan.

– Käyntini eri kaupunginosien asukastilaisuuksissa ovat joka kerta ainutkertaisia, kuten Turun asukkaat ja asuinalueetkin ovat.  Yhteistä on, että turkulaiset ovat ylpeitä omista asuinalueistaan, vaikka kehittämiskohteitakin on.

Itselleni on tärkeää, että pääsen tutustumaan asukkaisiin ja kuuntelemaan ihmisten tuntoja, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Uittamon asukastilaisuuden järjestää Meripuistoseura ry

– Toivomme tietysti paljon väkeä paikalle. Vierailu on erinomainen tilaisuus päästä keskustelemaan juuri omaa aluetta koskevista asioista kaupunginjohtajan kanssa ja kertomaan niin iloista kuin huolista. Kaupunginosaseurana Meripuistoseura pyrkii luomaan yhteisöllisyyttä ja esittelemään alueen harrastusmahdollisuuksia ja aktiivisia toimijoita, kuten yhdistyksiä, kertoo Meripuistoseura ry:n puheenjohtaja Teppo Kallioniemi.

Asukastilaisuuden ohjelmassa on kaupunginjohtajan tapaamisen lisäksi mm. mahdollisuus melontakokeiluun, hyönteishotellien rakentamista, peräkonttikirppis ja lintubongausta sekä vatsantäytteeksi kahvia ja räiskäleitä.

Mukana on monta yhdistystä ja yhteisöä, kuten päiväkoti Vilske, Ispoisten omakotitaloyhdistys, Saaristomeren melojat ry ja Turun avantouimarit ry.

Meripuistoseura ry toimii Ispoisissa, Katariinassa, Uittamolla ja osassa Puistomäkeä. Se on alueensa asukkaiden etujärjestö ja järjestää monipuolista toimintaa, kuten talkoita ja retkiä, sekä tekee yhteistyötä muiden alueellisten seurojen ja yhdistysten kanssa.

Kaupunginosa/Alue: