Suomen kuntatekniikan yhdistys on myöntänyt kuntatekniikan rakennushanke -palkinnon Kakolan Funikulaarille. Funikulaari on tuomariston mielestä rohkea hanke ja ainutlaatuinen Suomessa.

Suomen kuntatekniikan yhdistys on myöntänyt ja kuntatekniikan rakennushanke -palkinnon Kakolan Funikulaarille. Funikulaari on tuomariston mielestä rohkea hanke ja ainutlaatuinen Suomessa. Suomessa ei ole aiemmin kaupunkirakenteessa rakennettu ulkoilmassa toimivaa vinohissiä.

Funikulaari on myös innovatiivinen tapa toteuttaa joukkoliikennettä uudelle asuinalueelle ja se on lisäksi esteetön. Käyttökustannuksissa päästään yhteen kolmannekseen vastaavasta linja-autoilla toteutetusta joukkoliikenteestä.

Lisäksi tuomaristo arvosti Turun kaupungin ratkaisua toteuttaa funikulaarin hissihytistä leikkivälinestandardit täyttävä leikkiväline läheiseen Barkerin puistoon. Tuomaristo kiitti myös funikulaarin projektia hyvästä hakemuksesta.

Palkinto myönnettiin torstaina Kuntatekniikan päivillä Jyväskylässä.

Funikulaari avataan yleisölle viikon päästä 24.5. Avajaiset alkavat kello 14.00 ja ne kestävät noin puoli tuntia. Avajaisten jälkeen funikulaari alkaa liikennöidä normaalisti. Kaupunki on varautunut muistamaan ensimmäisiä matkalaisia pienellä muistolla.

Funikulaarin mallista tehty leikkiväline Barkerin puistossa.

 

Asiasanat: