Itämeren alueen nuorisotakuun parhaita käytäntöjä ja toimintamalleja esittelevä seminaari on parhaillaan käynnissä Brysselissä. Seminaari on toteutettu yhteistyössä Itämeren kaupunkien liiton (UBC) ja Euroopan alueiden komitean kanssa.

Mitä on nuorisotakuu?

Vuoden 2013 alussa Suomessa voimaan tulleella nuorisotakuulla taataan jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle työ-, työkokeilu- opiskelu, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta. Vastaava takuujärjestelmä on olemassa myös EU:n laajuisesti.

 

Seminaarissa kuullaan ja jaetaan kokemuksia nuorisotakuun toteuttamisesta kahdeksassa eri Itämeren maassa, ja Turku on seminaarissa vahvasti esillä. Turku on ollut edelläkävijä nuorisotakuun kehittämisessä sekä Suomessa että koko Euroopassa.

- UBC:n toiminnassa tärkeää on hyvien käytäntöjen jakaminen ja toisilta oppiminen. Näihin erilaisiin kokemuksiin ja malleihin tutustumme myös tänään, kertoo UBC:n nuorisotakuu-työryhmää vetävä Turun kaupungin sivistystoimialan projektitoimiston päällikkö Matti Mäkelä.

- Rahaakin totta kai tarvitaan, mutta eniten merkitystä on asenteella ja välittämisellä. Jokainen voi parantaa toisten ihmisten elämää, painottaa puolestaan projektipäällikkö Mari Kontio Turun kaupungilta.

Lue lisää:

Asiasanat: