Turun kaupungin ulkoilusaaret ovat valmiita ottamaan kesän vastaan. Maisaari ja Pähkinäinen ovat jo aloittaneet kesäkautensa ja Vepsään pääsee 31.5. alkaen. Saaret ovat mainio kohde retkeilijöille, mökkeilijöille ja muille saariston ystäville, mutta ne sopivat hyvin myös ryhmille, kokouksiin ja TYKY-toimintaan.

Vepsä

Keskellä Airiston ulappaa sijaitseva Vepsän saari on Turun kaupungin ulkoilusaarista helpoimmin saavutettavissa Turusta käsin. Saaren kesäkausi alkaa 31.5. ja jatkuu 1.9.2019 saakka. Muinaistulien yötä juhlitaan lauantaina 31.8.

Kesä-elokuussa Vepsään ajaa Aurajoen länsirannalta päivittäin kolme vesibussivuoroa, ja vierasvenelaiturissa on tilaa 30 veneelle. Vepsä sopii hyvin sekä päiväretkisaareksi että pidemmän loman viettoon. Saaren lomamökeissä on majoitustilat yhteensä 83 henkilölle, ja teltankin saa pystyttää.

Vepsässä on muun muassa hiekkapohjainen uimaranta, saunomismahdollisuus, useita grillauspaikkoja, rantalentopallokenttä ja minigolf. Korkealta näköalapaikalta voi ihailla maisemia yli Airiston. Saaressa on kahvilaravintola A-oikeuksin ja kesäkioski. Ravintolassa on päivittäin tarjolla lounas ja mahdolllisuus tilata sekä aikuisten että lasten alacarte-listalta. Vepsän saarella voi käydä myös kesäteatterissa. Jo-Jo Teatteri esittää tänä kesänä näytelmän Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu. Esityksiä on ajalla 10. - 28.7.2019.

Lue lisää Vepsän palveluista ja hinnastosta
VisitTurku Vepsästä
Yhteysaluksen aikataulu
Vepsä kartalla

 

Pähkinäinen

Pähkinäinen on Turun kaupungin ulkoilusaari, joka sijaitsee kauimpana rannikolta. Saaren kesäkausi alkoi 3.5.2018 ja jatkuu lokakuun loppuun asti.

Pähkinäiseen pääsee maksuttomalla yhteysalus m/s Islalla, joka liikennöi Rymättylän Haapalasta. Paikat yhteysalukselle pitää varata viimeistään edellisenä päivänä aluksen liikennöintiaikana. Omalla veneellä saapuville saaressa on suojaisa vierasvenesatama.

Saaren ekologisen päärakennuksen materiaaleina on käytetty savea ja kanervaa. Talossa on majoitustilat parillekymmenelle. Teltta-alueen pehmeälle niitylle voi pystyttää oman telttansa ja nauttia retkeilytunnelmasta. Kahvila Piitin talli tarjoilee suolaista ja makeaa syötävää ja tilattavia ruoka-annoksia. Omia eväitä varten on grillauspaikka. Saaressa on rantasauna ja kirkasvetinen uimaranta sekä hyvät kalastusmahdollisuudet. 

Lue lisää Pähkinäisen palveluista ja hinnastosta
VisitTurku Pähkinäisestä
Yhteysalus m/s Islan aikataulu
Pähkinäinen kartalla

 

Maisaari, kuva Outi Santonen

Maisaari

Maisaari on vanha talonpoikaissaari Rymättylän saaristossa. Maisaaren kesäkausi on avattu jo huhtikuun lopulla, ja se jatkuu lokakuun loppuun asti.

Myös Maisaareen liikennöi m/s Isla Rymättylän Haapalasta. Paikat yhteysalukselle pitää varata viimeistään edellisenä päivänä aluksen liikennöintiaikana.

Maisaari on suosittu paikka leirikoulujen järjestämiseen. Yhteensä saaren taloissa, aitoissa ja mökeissä on majoitustilat noin 40 hengelle. Saaressa on kolme vierasvenelaituria sekä uimaranta, jossa sijaitsee Maisa-rantasauna. Uudessa Villa-saunassa on myös oleskelu- ja ruokailutila ja iso merelle aukeava terassi. Maisaaren ravintolalla on A-oikeudet ja sieltä voi tilata pizzoja.

Saaressa on mahdollisuudet grillaukseen, veneen tai kanootin vuokraamiseen ja lentopallon, jalkapallon tai vaikkapa frisbeegolfin pelaamiseen. Maisaarta ympäröivät myös erinomaiset kalavedet. Saarella lasten leikkipaikkoja on uusittu. 

Lue lisää Maisaaren palveluista ja hinnastosta
VisitTurku Maisaaresta
Yhteysalus m/s Islan aikataulu
Maisaari kartalla