Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi mm. Ruusukorttelin asemakaavoituksen uudet tavoitteet, jotka mahdollistavat noin kahdeksankerroksisen rakentamisen. Oskarinkujan asemakaavaluonnos jäi pöydälle. Uusi kaava mahdollistaisi nykyisen rakennuskannan korvaamisen uusilla kerrostaloilla.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Ruusukortteli 2.0

Kaava-alue rajautuu Puistokatuun, Ruusukorttelinkujaan, Ruusukorttelinpolkuun, Koulukatuun ja naapuritonttiin. Asemakaavaehdotuksessa on tavoitteena ympäristöön korkeudeltaan sopiva, noin 8-kerroksinen rakentaminen. Pysäköinti sijoitetaan kaavamuutosalueella pääosin maan alle.

Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen tontti on mukana lämpimien sisäkulkuyhteyksien mahdollistamista varten. 

Samalle alueelle laadittiin aikaisemmin asemakaavanmuutos, joka mahdollisti 16-kerroksisen rakentamisen. Turun hallinto-oikeus kuitenkin kumosi kaavamuutoksen.

Lautakunta hyväksyi asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitsi osallistumis- ja arviointisuunnitelman tiedoksi.

Asemakaavanmuutosluonnos, Oskarinkuja

Asemakaavanmuutos laaditaan Raunistulan kaupunginosaan Tampereentien, Oikotien ja Kansakoulunkujanteen rajaamalle alueelle. Alueella sijaitsee tällä hetkellä asumisen lisäksi mm. Maarian VPK, yksityinen päiväkoti ja huoltamotontti, jolta varsinainen huoltamorakennus on purettu jo useita vuosia sitten.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on muuttaa alue asuinkerrostalovaltaiseksi alueeksi. Suunnittelualueen nykyistä rakennuskantaa ei esitetä säästettäväksi eikä suojeltavaksi. Maarian VPK:n toiminta on siirtymässä Niitunniskantielle rakennettavaan uudisrakennukseen.

Asemakaavanmuutos laaditaan kaupungin ja yksityisen maanomistajan aloitteesta.

Lautakunnalle esitettiin, että laadittu luonnos hyväksytään asemakaavanmuutosehdotuksen pohjaksi. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Kulttuurijokilautta

Kaavoituksessa on valmistunut osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka koskee Wäinö Aaltosen museon edustan vesialuetta. Kaavoituksen tavoitteena on tapahtumien ja julkisen ulkotilan kehittäminen mahdollistamalla ponttonirakenteisen, liiketoimintaan käytettävän rakennelman sijoittaminen alueelle.

Kaupunki järjesti viime vuonna kilpailun Myllysillan viereen sijoittuvan ns. Kulttuurijokilautan liikepaikan toimijan ja rakennuttajan valitsemiseksi. Asemakaavanmuutosta valmistellaan voittaneen ehdotuksen pohjalta.

Lautakunta hyväksyi asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkisti osallistumis- ja arviointisuunnitelma tiedoksi.

Satava-Kakskerran osayleiskaavaehdotus

Osayleiskaavalla varaudutaan noin 3600 asukkaan Satava-Kakskertaan. Väestötavoite mahdollistaa saarten asuinympäristöjen saaristomaisen erityisluonteen säilymisen.

Tiheimmin asuttu osa Kakskerrantien varrelta Höyttistensunttiin on varattu asemakaavoitettavaksi. Muilta osin asuinrakentaminen tukeutuu pääosin olemassa oleviin kyläalueisiin, joilla rakentaminen edellyttää suunnittelutarveratkaisua tai poikkeamispäätöstä. Maa- ja metsätalousvaltaisilla alueilla on mahdollistettu vähäinen yksittäisiin lupiin perustuva rakentaminen.

Rannat ovat pääosin loma-asutukseen varattuja. Vapaa-ajan asunnon muuttaminen pysyvään asuinkäyttöön edellyttää poikkeamispäätöstä.

Lautakunnalle ja edelleen kaupunginhallitukselle esitettiin, että osayleiskaavaehdotus hyväksytään ja että ehdotus asetetaan julkisesti nähtäville. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Kokouksen pöytäkirja