Sepänkatu 1:n asemakaava-alueen kehittämiseen ja Turun ammattikorkeakoulun käytöstä vuonna 2020 poistuvien kiinteistöjen luovutukseen tähtäävän kilpailun voittajaksi esitetään ryhmittymää, jossa ovat mukana Jatke Länsi-Suomi Oy, Taaleri Pääomarahastot Oy sekä JKMM Arkkitehdit Oy. Esitystä käsitellään kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa maanantaina 27.5.

Sepänkatu 1:n kehittämiseen tähtäävän kilpailun toisen vaiheen tavoitteena oli jatkojalostaa alueen asemakaavoituksen ja rakentamisen pohjaksi valittuja kolmea, laadukkaiksi ja toteuttamiskelpoisiksi koettua ratkaisua karsien niissä esiintyneitä heikkouksia ja kehittäen niiden vahvuuksia.

Kilpailun arviointiryhmä esittää kokonaisarvioinnin perusteella voittajaksi ryhmittymää, jossa ovat mukana Jatke Länsi-Suomi Oy, Taaleri Pääomarahastot Oy sekä JKMM Arkkitehdit Oy. Esitystä käsitellään kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa maanantaina 27.5.

Kuva: JKMM Arkkitehdit Oy

Kilpailuehdotuksen mukainen suunnitelma on arkkitehtuuriltaan korkeatasoisin ja toimintojen monipuolisuudessa uskottavin. Suunnittelutehtävään on panostettu ja kilpailulle asetettuihin tavoitteisiin perehdytty ammattitaitoisesti ja huolellisesti. Lopputulosta voidaan pitää kokonaisuutena korkealaatuisena, toimivana ja monipuolisena. Lisäksi liikennejärjestelyiden toimivuuteen ja piha-alueiden viihtyisyyteen on erityisesti panostettu. Tarjottu kokonaishinta on saaduista tarjouksista korkein.

-Arvioinnissa kiinnitettiin arviointikriteerien ohella huomiota siihen, kuinka hyvin ehdotukset olivat kehittyneet ensimmäisen vaiheen ehdotusten lähtökohdista, kertoo maankäyttöinsinööri Tuomas Lindholm.

Kohdetta esitetään luovutettavaksi Jatke Länsi-Suomi Oy:lle ja Taaleri Pääomarahastot Oy:lle ja alueen asemakaavaluonnosta laadittavaksi yhteistyössä voittajatyöryhmän kanssa kilpailussa syntyneitä tuloksia hyödyntäen. Kiinteistöjen luovutuksen on määrä toteutua 31.12.2020 mennessä rakennusten tilojen vapauduttua Turun ammattikorkeakoulun käytöstä Kupittaan kampuksen uudisrakennuksen valmistumisen myötä.

www.turku.fi/sepankatu