Lentoyhtiö Wizz Air ilmoitti jälleen laajentavansa Turun kentän reittivalikoimaansa. Uusi reitti Turusta Puolan pääkaupunkiin Varsovaan on tarkoitus käynnistää kesällä 2020.

Reittiä aiotaan liikennöidä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Ensilentoa on tarkoitus juhlistaa 3. kesäkuuta 2020. Liput ovat jo myynnissä.

- Olemme innoissamme Wizz Airin ilmoituksesta aloittaa lennot Turusta Varsovaan. Turku ja muu maailma ovat entistä lähempänä laajan reittivalikoiman myötä. Varsova herättää varmasti kiinnostusta sekä kaupunkilomailijoissa että työmatkalaisissa, toteaa Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Wizz Air on tehnyt useita reittiavauksia Turusta viimeisen vuoden aikana. Uusia kohteita ovat Puolan Krakova, Liettuan Kaunas ja Pohjois - Makedonian Skopje. Yhtiö on myös ilmoittanut aloittavansa reitin Turusta Georgian Kutaisiin heinäkuussa 2020.

Viime viikolla uutisoitu Turun ja Lontoon välisen yhteyden loppumisen taustalla on Lutonin kentän vaikea liikennetilanne. Käynnissä olevat rakennus- ja laajennustyöt ovat aiheuttaneet kentällä lentorajoituksia. Asiasta neuvotellaan edelleen ja toivottavasti Turun ja Lontoon välinen reitti palautuu Wizz Airin tarjontaan mahdollisimman pian.

Varsova on Puolan keskiosissa, Veiksel-joen rannalla sijaitseva lähes kahden miljoonan asukkaan kaupunki, joka hellii matkailijaa monipuolisilla nähtävyyksillä ja ostosmahdollisuuksilla. Uudelleenrakennettu Varsovan Vanhakaupunki on suosittu nähtävyys, joka kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin.

Finnavian tiedote