Terveydenhoitajat, lääkärit ja psykiatriset sairaanhoitajat ovat pääsääntöisesti normaalisti läsnä kouluilla. Terveydenhoitajat ja lääkärit tekevät viime vuodelta jääneitä terveystarkastuksia, uusien opiskelunsa aloittavien terveystarkastuksia ja pitävät sairaanhoitovastaanottoa.

Yhteyttä aina ensin puhelimitse

  • Opiskelijat ja huoltajat ottavat soittamalla tai Wilman avulla yhteyttä terveydenhoitajaan ja varaavat ajan.

Kouluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin p. 02 266 2012

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin palvelee ainoastaan peruskoululaisia ma - pe klo 8 - 11.

Puhelimeen vastaavat kouluterveydenhoitajat. Puhelimesta saa neuvoa ja ohjausta koronaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa lähetteen koronanäytteelle.

Lukiolaisia ja ammatillisten oppilaitosten oppilaita korona-asioissa palvelee jatkossa Opiskeluterveydenhuollon keskitetty neuvonta- ja ajanvarauspuhelin 02 266 1570, avoinna ma-to klo 8-15 sekä pe 8-13.

Keskitetystä vastaanotosta neuvontaa ja ajanvarauksia             

Jos oma terveydenhoitaja ei vastaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn vastaanottoon:

  • neuvonta- ja ajanvarausnumero on 02 266 1570 (avoinna ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30).

Hygienia ja riskiryhmät

THL:n ohjeistamia hygienia- ja matkustusohjeita: Ajankohtaista koronaviruksesta (THL)
 
Mikäli opiskelija tai samassa taloudessa asuva henkilö kuuluu koronavirustaudin riskiryhmään ja poissaoloa varten tarvitaan lääkärintodistus, ottakaa yhteys lasta/perheenjäsentä hoitavaan terveydenhuollon toimipisteeseen. Hoitava lääkäri arvioi poissaolon tarpeen.

Aikuisten riskiryhmät

Lasten riskiryhmät 

Terveydenhoitajat, lääkärit ja psykiatriset sairaanhoitajat ovat tavoitettavissa vain ajanvaruksella. Vastaanottoa ilman ajanvarausta ei tällä hetkellä ole koronaepidemiaa ehkäisevien toimenpiteiden vuoksi.

Opiskelijat ja huoltajat ottavat soittamalla tai Wilman avulla yhteyttä terveydenhoitajaan. Vastaanotolle ei saa tulla koronaoireisena, vaan terveydenhuoltoon otetaan yhteyttä puhelimitse.

Keskitetystä vastaanotosta neuvontaa ja ajanvarauksia             

Mikäli oma terveydenhoitaja ei ole tavoitettavissa, teitä palvelee opiskeluterveydenhuollon keskitetty vastaanotto, jonka neuvonta- ja ajanvarausnumero on 02 266 1570 (avoinna ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30).

Vain terveenä kouluun ja työharjoitteluun

Muistutamme, että kouluun ja työharjoitteluun voi mennä ainoastaan täysin terveenä. Lievienkin koronainfektioon sopivien oireiden takia on nyt jäätävä kotiin ja otettava yhteyttä oppilaitoksen omaan terveydenhoitajaan (AMK-, AKK-, Axxell- ja Paasikiviopiston opiskelijat ottavat yhteyttä opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn puhelinpalveluun 02 266 1570) tai terveysasemien koronaneuvontanumeroon 02 266 2714, jota kautta saa hoito-ohjeet ja tarvittaessa lähetteen koronavirustestiin.

Korona-infektion oireita voivat olla

  • kuume
  • yskä
  • kurkkukipu
  • hengenahdistus
  • lihaskivut
  • väsymys
  • nuha
  • pahoinvointi
  • ripuli
  • taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä

Mikäli opiskelija sairastuu koulupäivän aikana, opettaja tai ohjaaja ohjaa hänet kotiin, josta otetaan tarvittaessa puhelimitse yhteys terveydenhuoltoon.

Koronaepidemian aikana omalla tai huoltajan (alle 18-vuotiaat) ilmoituksella voi sairauslomalla olla 5 päivää hengitystieoireiden vuoksi. Jos sairasloman tarve jatkuu, otetaan yhteyttä terveydenhuoltoon.

Jos opiskelijalla on tiedossa oleva siitepölyallergia ja hänellä ilmenee nyt tavanomaisia allergiaoireita, on varmistettava riittävä allergialääkitys ja opiskelija voi oireettomana tulla taas kouluun.  Jos opiskelijalla on allergiasta poikkeavaa oireitta (esimerkiksi lämpöily, kurkkukipu, limainen nuha, yskä), opiskelijan tulee jäädä kotiin ja ottaa yhteyttä omaan terveydenhoitajaan tai terveysasemalle.