Turkulaiset toimijat yhdistivät voimansa ja kokosivat verkkopalvelun helpottamaan ravintola-alan ahdinkoa. Tilaus- ja noutoruokaa toimittavilla ravintoloilla on nyt yhteinen alusta Ruoka liikkuu.

Ravintolat voivat ilmoittautua mukaan sähköpostitse: janne.saarinen@jabadabaduu.fi

Juttuvinkkejä voi lähettää osoitteeseen: heli.nieminen@ruokaliikkuu.fi

Mistä turkulaisravintoloista voi tilata ruokaa nykyisessä poikkeustilanteessa? Tekevätkö ne myös kotiinkuljetuksia? Enää ei tarvitse klikkailla läpi jopa kymmeniä eri nettisivuja tai etsiä tietoa yritysten Facebook-sivujen päivityksistä. Uusi verkkopalvelu nimeltään Ruoka liikkuu kokoaa yhteen Turun alueen ravintoloiden, kahviloiden ja muiden ruoka-alan toimijoiden tarjoamia palveluita.

Ruoka liikkuu -verkkopalvelu keskittyy ruokaan, jota voi joko noutaa tai tilata kotiinsa. Ideana on se, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa edelleen toimivien Turun alueen ravintoloiden, kahviloiden ja muiden ruoka-alan toimijoiden tarjonta löytyy nyt kätevästi yhdestä paikasta.

Ruoka liikkuu -palveluun on listattu ravintoloita, kahviloita, leipomoita ja catering-yrityksiä, jotka tarjoavat take awayta tai kotiinkuljetuksia. Palvelusta näkee esimerkiksi ravintoloiden sijainnin, aukiolot ja somekanavat.

Ruoka liikkuu tarjoaa myös ajankohtaisia juttuja ja jatkossa myös reseptejä ja videoita – eli kaikenlaista ruokaan liittyvää mielenkiintoista, ajankohtaista luettavaa.

Hyvän ruoan ja ravintoloiden tukena

Ruoka liikkuu -verkkopalvelun takana ovat turkulainen mainostoimisto Jabadabaduu ja Turun ruokalähettiläs Heli Nieminen. He ovat toteuttaneet hankkeen vapaaehtoisprojektina, ja se on tehty rakkaudesta turkulaiseen ruokakulttuuriin. Ruoka liikkuu -palvelua ylläpidetään pro bono -hengessä, ja siinä mukana oleminen on yrityksille maksutonta.

– Ravintolaliiketoiminta on aina haastavaa, saati sitten näinä aikoina. Halusimme keksiä jotain, jolla tukisimme paikallisia palveluita ja auttaisimme ihmisiä löytämään ne paremmin. Kokosimme ensin Jabadabaduun Facebook-sivuille listausta niistä ravintoloista, jotka tarjoavat take awayta, mutta halusimme tehdä jotain enemmän. Kun Heli otti meihin yhteyttä, aloimme yhdessä miettiä tällaisen verkkopalvelun perustamista ja toteutimme sen ripeässä tahdissa, kertovat Jabadabaduun digimarkkinointipäällikkö Janne Saarinen ja toimitusjohtaja Janne Siljamäki.

Tekijätiimin tärkeitä jäseniä ovat myös Jabadabaduun Henri Niemi ja Kirsi Rekola.

– Olen ollut hyvin huolissani siitä, mitä tämä koronatilanne mahdollisesti tekee Turun upealle ruoka- ja ravintolakulttuurille. Nyt ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä, että mitenköhän tässä käy, vaan on tartuttava toimeen ja autettava yrittäjiä omalla osaamisellaan. Monella pienyrittäjällä ei ole nyt aikaa eikä voimia viestiä asioistaan tai markkinoida palveluitaan, mutta me autamme tämän kautta heitä siinä, kertoo Heli Nieminen.

– Minulle saa lähettää juttuvinkkejä, ja etsin niitä koko ajan itsekin. Uskon, että saamme tästä tärkeän väylän, jossa ravintolat, kahvilat ja muut ruoka-alan toimijat saavat asiansa kuuluville ja asiakkaiden tietoon.

Ravintolat mukaan maksutta

Palvelun nimen keksi Jabadabaduun Janne Saarinen.

– Nimi on mielestäni hauska ja positiivinen, ja kuvastaa konkreettisesti sitä mitä toivomme tämän sivuston tekevän – saavan ruuan liikkumaan kuluttajille entistä sutjakammin.

Tällä hetkellä palvelusta löytyy noin 40 ravintolaa, kahvilaa, leipomoa ja catering-yritystä. Yritykset voivat ilmoittautua mukaan, ja uusia paikkoja lisätään koko ajan resurssien mukaan.

Tutustu palveluun osoitteessa: ruokaliikkuu.fi

Ruoka liikkuu -somekanavat löytyvät Facebookista ja Instagramista