Turun kaupunki tarjoaa myös tulevana kesänä nuorille töitä omissa toimipisteissään. Paikat ovat haettavissa 1.2.–17.2.2021 klo 15 välisenä aikana. Töihin otetaan turkulaisia nuoria, jotka ovat syntyneet 1.6.2003–31.5.2005, eivätkä ole vuonna 2020 olleet Turun kaupungin toimialoilla kesätöissä. Hausta ja palkkauksesta vastaa Turun kaupungin nuorisopalvelut.

Työt ovat avustavia tehtäviä kaupungin toimi- ja palvelualoilla, eikä niissä vaadita aikaisempaa kokemusta. Työsopimukset ovat yhden kuukauden mittaisia ja ne tehdään pääosin kesä- ja heinäkuussa. Työaika on 85 % normaalityöajasta. Palkka tehtävistä tulee olemaan noin 800 euroa/kk.

Paikkoja haetaan 1.2.–17.2.2021 välisenä aikana sähköisellä lomakkeella Kuntarekryssä. Linkki lomakkeeseen löytyy hakuajan alkaessa osoitteesta: www.turku.fi/kesatyot .

Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan yksilö- tai ryhmähaastatteluun, jotka toteutetaan viikoilla 10, 11 ja 12. Valinnoista ilmoitetaan nuorille viikoilla 13 ja 14.

Tarkemmat hakuohjeet ovat nähtävissä Kuntarekryssä haun alettua.

Nuoret voivat ideoida oman kesätyön

Tänäkin vuonna nuorille tarjotaan mahdollisuus keksiä oma kesätyö. Nuoret pääsevät ideoimaan, mitä haluaisivat tehdä kesällä työkseen Turun kaupungilla.

Kesätyön ideoinnissa on hyvä käyttää luovuutta ja mielikuvitusta esimerkiksi omien harrastusten ja kiinnostuksen kohteiden kautta. Idea kannattaa sitoa johonkin käytännön kaupunkilaisia ilahduttavaan tai hyödyttävään työtehtävään. Oma idea kesätyöstä esitellään kesätyöhakemukseen hakuvaiheessa. Nuorten ideoiden pohjalta pyritään toteuttamaan kesätyöpaikkoja tulevaksi kesäksi.

Kesätyöseteleitä ja Kesäyrittäjä-kampanja

Työpiste jakaa jälleen keväällä nuorten kesätyöseteleitä. Kesätyösetelien avulla nuoret voivat työllistyä yksityisille työnantajille. Kesätyöseteli on tuki työnantajalle, joka palkkaa nuoren kesätöihin. Setelit tulevat jakoon maaliskuussa.

Työpiste on myös mukana Kesäyrittäjä-kampanjassa, jonka tarkoituksena on auttaa 17–29-vuotiaita nuoria työllistämään itsensä kesäyrittäjinä. Kampanjalla halutaan antaa mahdollisuus kesätöihin niille nuorille, jotka eivät löydä kesätyöpaikkaa.

Työpiste tiedottaa kesätyöseteleistä ja kesäyrittäjä-kampanjasta tarkemmin myöhemmin.

Kesätyöneuvoja NuortenTurusta

Vinkkejä kesätyönhakuun on tarjolla nuorten tieto- ja neuvontapiste NuortenTurussa. Nykyisin Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa sijaitseva NuortenTurku tarjoaa kesätyönhakuohjausta monella eri tavalla. Peruspalveluna NuortenTurusta saa apua CV:n tekoon, työhaastatteluihin valmistautumiseen ja muuhun kesätyönhakuun. Tietopalveluohjaajat ovat tavoitettavissa koko kevään ajan kesätyöasioissa ja päivystävät esim. Discordissa perjantaisin klo 13. – 15.30. Lisäksi Discordiin kerätään materiaalipankkia kesätyönhakuun liittyen, jota nuoret voivat hyödyntää työnhaussa.

Uutena palveluna tänä keväänä on otettu käyttöön virtuaalinen kesätyökansio, johon kerätään nuorille suunnattuja kesätöitä. Linkki kansioon löytyy NuortenTurun Instagramin bion kautta. NuortenTurkuun voi varata ajan etukäteen, tai tulla käymään aukioloaikoina. Yhteystiedot: www.turku.fi/nuortenturku.

Koronatilanteen vuoksi pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot: