Turkuun suunniteltu Slipknotin suurkonsertti siirtyy vuodella, mutta laajenee kaksipäiväiseksi festivaaliksi, jonka tähtinä esiintyy Slipknotin lisäksi Nightwish. Järjestäjien mukaan luvassa on elämyksellinen metallikarnevaali.

Yhdysvaltalaisyhtye Slipknotin kehittämä, vuodesta 2012 alkaen ympäri maailmaa järjestetty Knotfest saapuu ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin. Maailman tunnetuimpiin lukeutuva raskaan musiikin festivaali saapuu Turkuun perjantaina ja lauantaina 12.–13.8.2022. Tapahtuman musiikkiohjelmistoon ovat Slipknotin ja Nightwishin lisäksi vahvistuneet myös Bring Me The Horizon (UK), Arch Enemy (SE), Stam1na ja Blind Channel.

Kaksipäiväisen Knotfestin ensimmäisen ohjelmajulkistuksen kärkinimet ovat tapahtuman itseoikeutettu pääesiintyjä ja lauantain festivaalipäivän huipentava modernin metallin uranuurtaja Slipknot sekä perjantain pääesiintyjänä nähtävä kansainvälisesti menestynein suomalaisyhtye Nightwish. Perjantain artistikattausta täydentää kotimainen metalliylpeys Stam1na. Lauantaina festivaalipäivää tähdittävät myös brittiläinen metalcore-suuruus Bring Me The Horizon, melodisen death metalin ehdottomaan kärkikastiin lukeutuva ruotsalaisyhtye Arch Enemy sekä räjähtävään kansainväliseen suosioon Euroviisujen siivittämänä noussut Blind Channel. Tapahtuman musiikkitarjonta täydentyy vielä myöhemmin.

Genrensä huippunimien lisäksi Knotfest rakentuu teemaan liittyvän elämyksellisen ohjelman kautta kokonaisvaltaiseksi metallikarnevaaliksi. Festivaalilla on koettavissa mm. interaktiivinen Knotfest-museo, jossa Slipknot-fanit pääsevät kokemaan bändin yli 20-vuotista historiaa valokuva- ja merchandise-näyttelyn ja kuvausseinän kautta.

- Slipknotin suurkonsertti oli jo itsessään todella kova julkistus Turkuun, mutta vielä sen muuntautuminen legendaariseksi kaksipäiväiseksi Knotfestiksi tekee tapahtumasta ehdottomasti ensi kesän kovimman raskaamman musiikin kohokohdan Suomessa, iloitsee turkulaisen Sunborn Liven promoottori Pietu Sepponen.

Knotfestin Turussa sijaitsevasta tapahtuma-alueesta sekä aikatauluista kerrotaan lisää festivaalin lähestyessä. Festivaalin järjestelyistä vastaavat Fullsteam Agency ja Sunborn Live.

Aiemmin ostetut liput edelleen voimassa

Slipknotin Turkuun suunniteltu suurkonsertti siirtyy vuoteen 2022 osaksi Knotfestia. Konserttiin ostetut liput ovat sellaisinaan voimassa Slipknotin esiintymispäivänä lauantaina 13.8.2022. Jo ostetut liput on myös mahdollista päivittää 21.11.2021 asti Knotfestin 2 päivän lipuiksi maksamalla lipputyyppien välinen hintaero. Tämän jälkeen lipputyyppien päivitys on mahdollista maksamalla lipputyyppien välinen hintaero sekä palvelumaksu 15 EUR/tilaus. Mikäli uusi konserttipäivä ei sovi, voi ostetut liput myös palauttaa ostopaikkaan 21.11.2021 asti.

KNOTFEST

Pe 12.8.2022 Nightwish, Stam1na +lisää ohjelmaa julkistetaan myöhemmin
La 13.8.2022 Slipknot (US), Bring Me The Horizon (UK), Arch Enemy (SE), Blind Channel +lisää ohjelmaa julkistetaan myöhemmin

LIPUT:

Myynnissä nyt osoitteessa www.lippu.fi/knotfest

- Perusliput:

  • 1pv-lippu PE tai LA – 99 EUR
  • 2pv-lippu – 149 EUR

- Golden Circle

  • 1pv Golden Circle LA (huom. vain Slipknot-päivänä eli lauantaina) – 149 EUR
  • 2pv Golden Circle (vain Slipknot-päivänä eli lauantaina, perjantaina toimii peruslippuna) – 199 EUR

- VIP-liput (K18)

  • 1pv-VIP PE tai LA – 249 EUR
  • 2pv-VIP PE-LA – 299 EUR

Lippujen hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Tarkista hinnat ja tarkemmat tiedot osoitteesta www.lippu.fi/knotfest. Turun kaupunki ei vastaa muutoksista.

Ikäraja: Ei ikärajaa / K-18

www.slipknot1.com
www.nightwish.com
www.bmthofficial.com

https://archenemy.net
www.stam1na.com
www.blindchannelofficial.com
www.sunbornlive.fi
www.fullsteam.fi