WAMx:n uuden näyttelysarjan avaa Rob Hespin näyttely, jossa keskitytään kosketukseen ja ihmisten väliseen kohtaamiseen.

WAMx:n näyttelyt 2022

  • Rob Hesp 17.12.2021–6.3.2022
  • Tiio Suorsa 18.3.–5.6.2022
  • Kim Laybourn 10.6.–28.8.2022
  • Georg Jagunov 9.9.–4.12.2022

Koronapassi käytössä

  • Koronapassi on käytössä museoissa 10.12. alkaen. Edellytämme koronapassia kaikilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta asiakkailta sekä yleisötilaisuuksin osallistuvilta. Lataathan koronapassin valmiiksi ja varaudu todistamaan myös henkilöllisyytesi.

WAMx-näyttelytilaan pääsee ainoastaan portaita pitkin

The contact catalogue (Kohtaamisten luettelo) rakentuu osallistavista performansseista, joissa taiteilija selvittää miten ihmiset voivat sosiaalisina eläiminä löytää uudelleen kosketuksen ja fyysisen läheisyyden voiman. The contact catalogue jakautuu kolmikanavaiseen videoteokseen, kuulokkeista koettavaan ääni-installaatioon ja näyttelytilassa toteutettaviin performansseihin. Teokset käsittelevät pehmeyttä, kehon tuntemusten kuuntelua ja keskinäistä riippuvuutta, jotka ovat taiteilijan mukaan elintärkeitä, kun nyky-yhteiskunta reagoi eriarvoistumiseen ja ympäristökriisiin. 

Rob Hesp (they/them) on useita eri medioita hyödyntävä taiteilija, koreografi ja tanssija, joka on kotoisin Englannin Leedsistä. Taiteilijaa ohjaa kiinnostus identiteettikysymyksiin, sosiaalisiin suhteisiin ja yhteisöön, ja hän hyödyntää työskentelyssään provokaatiota, hoivaa ja empatiaa. Taiteilijan teoksia on ollut esillä esimerkiksi V&A Museumissa ja South Bank Centressa sekä festivaaleilla Latitude, Spill, Fringe! ja Buzzcut.

Avajaiset ja tuleva ohjelma:

WAMx 2022

Institute of Coexistence etsii vastauksia nykyajan ekologisiin, sosiaalisiin ja biologisiin kriiseihin. Tavoitteena on löytää yhteiselon tapoja, joiden avulla voidaan luoda parempi maailma. Näyttelysarjan fyysiset ja teoreettiset puitteet on luonut tanskalaistaiteilija Gry Worre Hallberg. Sarjan muut neljä taiteilijaa ottavat näyttelytilan vuorotellen käyttöönsä. Tila on jaettu kahteen osioon, joista toisessa sarjan jokainen taiteilija lähestyy taiteellisen tutkimuksen keinoin ihmisten ja muiden lajien yhteiseloa. Kukin jättää kokonaisuuteen jälkensä: Toisen osioon kertyy vuoden aikana todistusaineistoa kunkin työstä.

Näyttelysarjan neljä taiteilijaa valittiin syksyllä 2021 järjestetyn avoimen haun kautta. Näyttelyt ovat valinneet kuraattori Mikkel Elming ja taiteilija Gry Worre Hallberg yhteistyössä WAMin kanssa. Tanskalainen Elming on lasimuseo Glasmuseet Ebeltoftin johtaja ja on perustanut FSK – The Association for Contemporary Art -yhdistyksen. Hallberg on Sisters Hope -kollektiivin perustajajäsen ja taiteellinen johtaja. 
 

Kuva: Rob Hesp: The contact catalogue, 2021. Stillkuva videoteoksesta, kuvaaja: P1nk Poodle.