Huolimatta vaatimattomasta nimestään Vähätori on pala idyllistä Keski-Eurooppaa Pohjolassa. Vähätorin viihtyisä ja historiallinen miljöö tarjoaa hienot puitteet tapahtumille.

Vähätori sijaitsee kauniilla ja keskeisellä paikalla Turun sydämessä. Aurajoen lehmusten latvusten alla olevaa viihtyisää aukiota reunustavat arvorakennukset, kuten Turun vanha pääkirjasto ja Casagrandentalo. Joen vastarannalla näkyy upean Kirjastosillan yhdistämänä Vanha Suurtori.

Vähätori on yksi Turun suosituimmista kohtaamispaikoista, ja aukion laidalla sijaitsee useita ravintoloita ja liikkeitä.

Erityisesti kesäisin torialueella järjestetään useita markkinatapahtumia, kuten vuosittaiset Kansainväliset Suurmarkkinat ja Käsityöläismarkkinat. Vähätorilla on järjestetty lisäksi useita festivaaleja, kuten kansanmusiikki ja -tanssifestivaali Europeade sekä Olutpanimofestivaali. Juhlanäytelmää varten Vähätorille on rakennettu myös nouseva 500-hengen katsomo.

Yleisökapasiteetti: 2 000

Pinta-ala: 3 000 m2

Vuokrahinta: 0–700 euroa/tapahtuma (riippuu tapahtuman luonteesta)

Tapahtuma-alue soveltuu: Avoimet tapahtumat, Suljetut tapahtumat, Kaupalliset promootiot, Suurtapahtumat, Konsertit, Taidetapahtumat, Markkinat

Kulkuyhteydet ja pysäköinti: Tapahtuma-alue sijaitsee Turun keskustassa.

Käytössä huomioitavaa:

  • Pelastusteiden esteettömyys alueella edellyttää, että telttarakenteet pystytetään ainoastaan joen puolelle katua.
  • Torilla on useita ravintoloita ja isoja terasseja.
  • Tapahtumapaikan läpi kulkee vilkas pyörätie, ja pyöräliikenteelle on merkittävä kiertotie tapahtuman ajaksi.
  • Alueella on kaupunkipyöräasema, joka on huomioitava.
  • Tapahtuman luonne on oltava sovelias paikkaan.
  • Joka päivä vain klo 22.00 asti, asunnot vieressä.
  • Huomioitava kulkureitit, pelastustiet, korvaavat pyöräreitit.

Veden ja sähkön saatavuus: Tapahtuma-alueella saatavissa sähköä ja vettä tekniikkapollareista. Lisäksi sähkökaivo, josta saa voimavirtaa.

Alueen sijainti kartalla

Lisätiedot: Turun kaupungin tapahtumapalvelut