Varsinais-Suomi viidellä teemalla Suomen kasvutalkoisiin

Varsinais-Suomen alueen viisi kärkitavoitetta:

  • bio- ja lääkediagnostiikan toimintaedellytysten kehittäminen
  • matkailun nostaminen viennin kärkialaksi
  • meri-, metalli- ja teknologiateollisuuden jo käynnissä olevan kasvun vauhdittaminen
  • kiertotalouden käytännön toteutuksen käynnistäminen
  • saavutettavuuden vahva parantaminen Tunnin junan avulla

Suomen tulevaisuus -esite

Turun ja Varsinais-Suomen eväät kilpailukykyiseen tulevaisuuteen

Turun ja Varsinais-Suomen päättäjät ovat yhdistäneet voimansa osallistuakseen Suomen kasvun vauhdittamiseen. Tahtotilana on avittaa uuden hallituskauden strategisia tavoitteita alueellisilla vahvuuksilla.

Viiden kärkitavoitteen takana ovat kaikki Varsinais-Suomen keskeiset toimijat ja ne on hyväksytty sekä Varsinais-Suomen maakuntahallituksessa että Turun kaupunkiseudun kuntakokouksessa.

– Suomen vahvat, erikoistuneet keskukset ja niiden väliset kehitysvyöhykkeet, ainutlaatuinen osaaminen, elinvoimainen yritystoiminta ja monipuolinen elinkeinorakenne ovat niitä tekijöitä, jotka mahdollistavat tulevaisuuden kasvun, Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies sanoo.

Alueen taloudellinen toimeliaisuus säteilee koko maahan

Aleksi Randell

Teemat ovat kansallisesti merkittäviä elinkeinopolitiikan kokonaisuuksia, joihin Varsinais-Suomella on annettavana erityistä osaamista. Teemoihin liittyvien toimenpide-ehdotusten painopiste on elinkeinotoiminnan edellytysten parantamisessa.

– Etelä-Suomen maakunnat ja kaupungit ovat osaamis- ja innovaatiokeskittyminä keskeisimmässä asemassa kasvun moottoreina. Panostamalla vahvuuksiimme ja kasvukeskuksiimme oikein saamme aikaan taloudellista toimeliaisuutta, joka säteilee koko maahan, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell jatkaa.

Varsinais-Suomen tavoitteita esiteltiin ja käsiteltiin laajasti Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen liiton järjestämässä suuressa keskustelutilaisuudessa Finlandia-talossa Helsingissä 10.2.2015. Seminaariin oli kutsuttu politiikan ja elinkeinoelämän vaikuttajia koko maasta. Keskusteluun Suomen tulevaisuudesta johdattivat eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ja kansanedustaja, talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen.