Tuotokset

Lounaistieto

Lounaistieto.fi-sivustolle on kerätty Lounais-Suomen alueella avattua dataa, jota yritykset voivat maksutta hyödyntää. Data koostuu muun muassa erilaisista tilastoista, kartoista ja ajankohtaisista asioista, jotka koskevat alueen kehitystä. Avoin data sisältää tietoa esimerkiksi liikenteestä ja liikkumisesta, työllisyydestä, suunnittelusta ja maankäytöstä sekä yhteiskunnasta ja palveluista. Tutustu sivustoon ja kehitä uutta liiketoimintaa avointa dataa hyödyntäen!

Munpalvelut

Munpalvelut.fi on Turun kaupungin ylläpitämä sähköinen alusta vastuullisille paikallisille yrittäjille ja yrityksille. Munpalvelut.fi-sivuston avulla löydät vaivattomasti arkea helpottavia palveluita Turun alueelta. Palvelun hyödyntäminen on maksutonta ja sitä kautta voit vertailla alueen yrittäjien tarjontaa ja valita juuri sinua eniten hyödyttävä palvelu. Tällä hetkellä sivuston kautta voi varata siivouspalveluja eri tarpeisiin, mutta jatkossa toiminta laajenee koskemaan myös muita palveluja. Yrittäjä, tule mukaan munpalvelut.fi-sivustolle tarjoamaan palveluitasi Turun alueen asukkaille ja tee liiketoiminnastasi näkyvää. (Päivitys 26.10.2018: munpalvelut.fi-sivusto ei ole enää käytössä.)

Ideaverstas - Työkirja työnhakijoiden ja yritysten kohtaamiseen

Turun kaupungin, Turun ammattikorkeakoulun, Tampereen kaupungin työllisyyspalvelujen ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen 6Aika-hanke, TUTTU (Tulevaisuuspajalta työhön tuetusti) on kehittänyt mallin työttömien työnhakijoiden työllistämistä ja yritysyhteistyötä varten. Työkirjan avulla edistetään työnhakijoita ja yrityksiä kohtaamaan toisensa ja se on tehty työttömien työnhakijoiden parissa työskenteleville toimijoille.

Ideaverstas-mallissa kuvaillaan sitä, miten mallia voidaan hyödyntää erilaisissa organisaatioissa, miten ideaverstas suunnitellaan ja toteutetaan sekä  esimerkkejä erilaisista ideaverstaista.

Tutustu siis työkirjaan, kehitä yhteistyötä työnhakijoiden ja yrityksesi välillä ja luo Ideaverstaan avulla uusia työtilaisuuksia!

Työnhakutyöpajat syksyllä 2017

Työttömille suunnatuissa työpajoissa opitaan pienryhmissä vertaisohjaajan johdolla töiden hakemista. Työpajan aiheena ovat tietokoneen, internetin ja sosiaalisen median käyttäminen, ansioluettelon laatiminen sekä työhaastattelutilanteen harjoitteleminen. Työpajoihin voivat osallistua kaikki Pansio-Pernossa, Jyrkkälässä, Iso-Heikkilässä, keskustassa, Vienolassa, Martissa tai näiden alueiden lähistöllä asuvat yli 52-vuotiaat työttömät.

Työpajoissa on 16 kokoontumiskertaa ja ne järjestetään pääsääntöisesti maanantaisin ja torstaisin klo 10-14. Työpajan kautta pääsee myös tutustumaan erilaisiin yrityksiin ja nämä vierailut tehdään usein normaalin aikataulun ulkopuolella.

Syksyn työnhakutyöpajat:

  1. 11.9. – 1.11.2017
  2. 23.10.-14.12.2017

Mikäli kiinnostuit ja koet kuuluvasi kohderyhmään, hae mukaan! Lue lisää.

Tulevaisuuden ruokamaailma

Yrittäjä! Nyt sinulla on mahdollisuus testata ja kehittää aidosta lounasravintolasta ja take away -myymälästä koostuvalla tutkimus- ja kehitysalustalla  uusia tuotteita, palveluita, konsepteja, teknologioita ja ratkaisuja todellisessa ympäristössä. Turun Kupittaan kampuksella sijaitseva Tulevaisuuden Ruokamaailma (TRM) ja sen läheisyydessä toimiva Aistila™ nopeuttavat asiakaslähtöisten hyvinvointia lisäävien innovaatioiden syntyä.

TRM ja Aistila™ toimivat innovaatioalustoina, jotka tuottavat tietoa kuluttajan ruokavalinnoista, ruoan kuluttajakokemuksesta sekä tuotteiden ja pakkausten merkityksestä valintatilanteissa. Sopivia testaajia ovat yritykset ja muut toimijat, joita kiinnostaa terveyttä edistävien elintarviketuotteiden ja aistikokemusten koemarkkinointi fyysisessä innovaatioympäristössä.

Tervetuloa kaikki elintarvikevalmistajat, tukku- ja vähittäiskaupan yritykset, palveluntuottajat, pakkaustoimittajat, sisustus- ja kalustussuunnittelijat, ICT-yritykset, tutkimuslaitokset ja yliopistot sekä muut kiinnostuneet testaamaan ratkaisujanne todelliselle innovaatioalustalle! Lue lisää.

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki

Pohjoismaisittain ainutlaatuinen ja Suomen ensimmäinen alueellinen vierailukeskus Joki on monipuolinen ja vuorovaikutteinen elämyskokonaisuus. Se tarjoaa ympäri vuoden interaktiivisia näyttelyitä ja tuoreita näkökulmia alueen elinkeinoelämästä, kaupunkikehityksestä ja vetovoimatekijöistä.
 
Turun kampusalueen sydämessä sijaitseva vierailukeskus on innovaatioiden, liiketoiminnan ja tutkimuksen moderni näyttelytila. Upeissa tiloissa Turun alueen yritykset, korkeakoulut ja Turun kaupunki esittelevät toimintaansa, ajankohtaisia ilmiöitä ja Turun aluetta innovatiivisena, kilpailukykyisenä ja kehittyvänä toimintaympäristönä.
Joki on kaikille avoin yritysten, opiskelijoiden ja vierailijoiden innostava olohuone ja kansainvälinen kohtaamispaikka. Kolmikerroksisen keskuksen 1 200 m² tilat mahdollistavat myös isompien yleisötapahtumien järjestämiseen. Valmiit tilat avautuvat yleisölle 8.12.2017. Lue lisää.

Asiasanat: