Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Hakuajat

Opiskelupaikka hakusessa?

Yhteishaun hakuajat

Täältä löydät toisen asteen yhteishaun tarkat päivämäärät. Hakuaikojen lisäksi infoa mm. oppilasvalinnan tuloksista ja opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Marraskuussa 2014

Avoimet ovet Turun ammatti-instituutissa

Tule tutustumaan TAIn aloihin! Opiskelijat kertovat ammattiin opiskelemisen todellisuudesta, kokeilupisteitä luokissa ja paljon muuta mukavaa koulutalokohtaisesti. Katso avoimien ovien ajat ja paikat täältä.

Miten ammatti-instituuttiin haetaan?

Hakuaika lähestyy ja kysymyksiä riittää? Täältä löytyy ohjeita yhteishakuun sekä tietoa pisteytyksestä ja harkintaan perustuvasta valinnasta.

Soveltuvuus- ja valintakokeet

Monille TAIn aloille järjestetään soveltuvuuskokeita ja valintahaastatteluita. Täältä voit tarkistaa, millä aloilla valintakokeita on ja ovatko ne maksullisia vai maksuttomia.

Kielikoe

Kielikoe

Ammatillisissa opinnoissa vaaditaan tietty suomen kielen taitotaso. Täältä voit tarkistaa millaista osaamista vaaditaan ja milloin kielikokeet järjestetään.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tänne on koottu kysymyksiä, joihin ammattiopintoja harkitsevat usein etsivät vastauksia.

Opiskelijat kertovat

Eri alojen opiskelijat kertovat millaista Turun ammatti-instituutissa todella on. Esimerkiksi tarjoilijaksi opiskellaan Lemminkäisenkadun ja Aninkaisten koulutaloissa.

 

Hakeminen

Turun ammatti-instituuttiin haetaan valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen yhteishaussa. Turun ammatti-instituutissa on vuosittain yli 1500 aloituspaikkaa, joista suurimpaan osaan haetaan kevään yhteishaussa. Joihinkin tammikuussa alkaviin koulutuksiin voi hakea myös syksyn yhteishaussa. Hakuajat vaihtelevat hieman vuosittain.

Mistä tietoa?

TAI:n ammatilliset perustutkinnot ja hakuajat esitellään Turun ammatti-instituutin ja lukioiden yhteisessä hakuoppaassa. Hakuoppaasta löytyvät myös erityisryhmille tarkoitetut koulutukset, jotka eivät kuulu yhteishaun piiriin. Painettu hakuopas julkaistaan loka-marraskuun vaihteessa.

Opetushallitus kokoaa valtakunnallisen toisen asteen opintotarjonnan vuosittain ilmestyvään oppaaseen. Oppaassa on tietoa pääsyvaatimuksista, hakemisesta, valintaperusteista sekä eri oppilaitosten koulutuksista. Opas julkaistaan vuosittain marraskuussa. Uudesta Opintopolku-palvelusta löydät samat tiedot.

Lisätietoa:

 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 6.11.2013 15:46 ja sivu on julkaistu 16.8.2013 12:25

Muut nostot

  
 Mitä TAIssa voi opiskella?
 On helmee olla amis -blogi
 Ammatinvalintakone
  

 

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2012 Turun kaupunki | PL 355, 20101 Turku
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | puh. (02) 330 000 | turun.kaupunki(a)turku.fi