Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

 

Hotelli-, ravintola- ja cateringala  

 Hotra


Hotelli-, ravintola- ja cateringalalla tuotetaan ja myydään vapaa-aikaan tai työhön liittyviä hotelli-, ravintola-, viihde- ja kokouspalveluja kotimaisille ja ulkomaisille asiakkaille. Palveluilla ylläpidetään ja edistetään ihmisten hyvinvointia ja sosiaalista elämänlaatua. Palvelujen tuottamisen lähtökohtia ovat asiakkaiden tarpeet ja odotukset sekä toiminnan kannattavuus. Tyytyväisiä asiakkaita saadaan tarjoamalla myönteisiä elämyksiä, virkistystä sekä viihtyisä ja turvallinen ympäristö.

Palvelussa on haasteena jatkuva muutos. Asiakkaat ovat kuluttajina yhä vaativampia ja odottavat entistä yksilöllisempää palvelua. Kulutustietoiset asiakkaat vaativat myynti- ja palveluhenkilöstöltä hyvää tuotetietoutta. Turvallisuusasiat nousevat yhä suuremmaksi haasteeksi hotelli- ja ravintola-alalla toimimiselle ja osaamiselle.

Alalla on sekä suuria ketjuyrityksiä että pieniä yksityisiä yrityksiä, joissa työskentelee useita kymmeniä tuhansia työntekijöitä. Suhdanteet, vuodenaikojen ja viikonpäivien aikaansaamat kausivaihtelut vaikuttavat merkittävästi työntekijöiden määrään. Hotelli- ja ravintola-alan työ on useissa yrityksissä vuorotyötä, ja päivittäinen työaika painottuu iltaan ja viikonloppuihin.

Tutkinnot:

 

Tutkintojärjestelmän esittely

Hakeminen koulutuksiin


Sivua viimeksi päivitetty 12.9.2013 7:46 ja sivu on julkaistu 25.9.2006 22:08

Muut nostot

 Lue kokemuksista!
 Lue Marin tarina
 Lue Timon tarina

 

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2012 Turun kaupunki | PL 355, 20101 Turku
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | puh. (02) 330 000 | turun.kaupunki(a)turku.fi