Opi ja koe museossa

Näyttelyt

Johdantonäyttely
Museokierros alkaa johdantonäyttelystä. Siinä on mahdollisuus syventyä museon aihepiireihin kosketusnäyttöjen, esineiden ja kirjallisuuden avulla. Museokierroksen päätyttyä kuljetaan saman näyttelyn läpi, joten siihen voi tutustua myös jälkeen kierroksen.

Qwenselin talo
Qwenselin säätyläiskoti on Turun vanhin säilynyt puutalo. Sen sisustus edustaa 1700 -luvun lopun rokokoo- ja kustavilaistyylejä. Tässä osassa taloa pääset tutustumaan sen kuuluisimman asukkaan, suomen kirurgian isän Joseph Pippingin, aateloituna Pippingsköldin perheen elämään sekä aikakauteen Turussa.

Pippingin perhe asui talossa vuosina 1789 - 1815. Kodista löytyy aidoilla aikakauden huonekaluilla sisustetut eteinen, sali, makuu-, lasten-, rouvan-, ja isännänkamarit.

Joulukaudella Qwenselin talossa esitellään 1700 – 1800 -luvun vaihteen joulukattauksia ja -tapoja.

Apteekkimuseo
Apteekkimuseo on sisustettu 1800 -luvun alussa rakennettuun siipeen. Vanhimmat esillä olevat esineet ovat yli kahdensadan vuoden takaa ja apteekkimyymälätilassa eli offisiinissa on Suomen vanhin säilynyt apteekkisisustus Oulusta vuodelta 1858. Myymälän lisäksi museosta löytyy omavaraiseen apteekkiin kuuluvat työtilat eli materiaalihuone, kaksi laboratoriota ja herbahuone.

Kaikki museon esineet ovat aitoja aikansa apteekkiesineitä. Esineet on saatu lahjoituksena lähiseutujen apteekeista ja ympäri Suomea. Yksittäisistä lahjoittajista mainittakoon apteekkari Åke Lydman, jonka 1960 -luvulla lahjoittamaan kokoelmaan sisältyy yli 1000 esinettä, monia museon esillä olevista harvinaisuuksista.