Eläinhoitola

30.1.2023 alkaen Turun kaupungin eläinhoitola palvelee asiakkaita löytöeläinasioissa vuoden jokaisena päivänä klo 9:00 - 17:00. Tällä välillä vastaanotetaan löytöeläimiä ja niitä luovutetaan omistajilleen ennalta sovitusti. Käyntiajankohdasta tulee aina sopia etukäteen puhelimitse 050 554 6394, koska eläintenhoitajat voivat olla eläinlääkärikäynnillä tai muuten varattuja.

 

Turun kaupungin eläinhoitola vastaanottaa irrallaan tavattuja ja talteenotettuja löytöeläimiä Turun lisäksi seuraavien kuntien ja kaupunkien alueelta; Aura, Kaarina, Kustavi, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Vehmaa. Eläinhoitolassa hoidetaan myös loukkaantuneita ja nälkiintyneitä luonnonvaraisia eläimiä Turun eläinsuojeluyhdistyksen toimesta.

  • Eläinhoitola on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 09:00 – 17:00

 

Ota yhteys eläinhoitolaan tai poliisiin, jos lemmikkisi katoaa tai löydät karkuteillä olevan lemmikin. Jos epäilet, että eläintä kohdellaan huonosti, ilmoita asiasta valvontaeläinlääkärille osoitteeseen elainsuojelu@turku.fi. Valvontaeläinlääkärin toiminta-alue on Naantali, Raisio, Rusko ja Turku. Valvontaeläinlääkäri on tavoitettavissa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella ota yhteys poliisiin.

Kerros- ja rivitalojen häiritsevästi haukkuvista koirista tai lemmikkien hajuhaitoista ota yhteys isännöitsijään. Jos näet eläimen pahoinpitelyn, ilmoita asiasta poliisille.

Eläinhoitolan hinnasto

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta. Omistaja saa lemmikkieläimensä takaisin hoitomaksun maksettuaan, ellei luovutuksen esteenä ole eläinsuojelullisia syitä. Jos lemmikkiä ei noudeta hoitolasta 16 päivän kuluessa, se voidaan luovuttaa uudelle omistajalle.

Hoitolahinnat:

  • koirat 24,20 €/päivä
  • kissat 16,10 €/päivä
  • muut pieneläimet 12,10 €/päivä

Eläinhoitola merkitsee omistajan pyynnöstä omistajalle palautuvan lemmikin mikrosirulla ja perii toimenpiteestä 5 €. Hinta sisältää mikrosirun ja rekisteröinnin siruhaku.fi-rekisteriin. Hinta perustuu toimenpiteeseen kuluvaan aikaan ja mikrosirun hintaan.

Turun kaupungin eläinhoitola ei kuljeta löytöeläimiä.

Käyntiosoite: 

Vanha Tampereentie 229
20380 TURKU

Puhelin:

050 554 6394
Sähköposti: 
elainhoitola@turku.fi