Eläinhoitola

Turun kaupungin eläinhoitolassa otetaan vastaan ilman omistajaa jääneitä ja viranomaisten haltuun ottamia lemmikkieläimiä sekä huolehditaan niiden tilapäisestä hoidosta. Eläinhoitolassa hoidetaan myös loukkaantuneita ja nälkiintyneitä luonnonvaraisia eläimiä Turun eläinsuojeluyhdistyksen toimesta. Turun kaupungin eläinhoitola palvelee seuraavia kaupunkeja ja kuntia: Aura, Kaarina, Kustavi, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku ja Vehmaa.

Eläinhoitolan asiakaspalvelu on avoinna (huomaa poikkeuksellinen aukioloaika koronaepidemian aikana)

  • klo 09:00 – 16:00

Ota yhteys eläinhoitolaan tai poliisiin, jos lemmikkisi katoaa tai löydät karkuteillä olevan lemmikin. Jos epäilet, että eläintä kohdellaan huonosti, ilmoita asiasta valvontaeläinlääkärille osoitteeseen elainsuojelu@turku.fi. Valvontaeläinlääkärin toiminta-alue on Turku, Raisio, Naantali ja Rusko. Valvontaeläinlääkäri on tavoitettavissa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella ota yhteys poliisiin.

Kerros- ja rivitalojen häiritsevästi haukkuvista koirista tai lemmikkien hajuhaitoista ota yhteys isännöitsijään. Jos näet eläimen pahoinpitelyn, ilmoita asiasta poliisille.

Eläinhoitolan hinnasto

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta. Omistaja saa lemmikkieläimensä takaisin hoitomaksun maksettuaan, ellei luovutuksen esteenä ole eläinsuojelullisia syitä. Jos lemmikkiä ei noudeta hoitolasta 16 päivän kuluessa, se voidaan luovuttaa uudelle omistajalle.

Hoitolahinnat:

  • koirat 24,20 €/päivä
  • kissat 16,10 €/päivä
  • muut pieneläimet 12,10 €/päivä

Eläinhoitola merkitsee omistajan pyynnöstä omistajalle palautuvan lemmikin mikrosirulla ja perii toimenpiteestä 5 €. Hinta sisältää mikrosirun ja rekisteröinnin siruhaku.fi-rekisteriin. Hinta perustuu toimenpiteeseen kuluvaan aikaan ja mikrosirun hintaan.

Eläinhoitola kuljettaa kaupungin autolla eläimiä eläinlääkäriin, toimii viranomaisten apuna haltuunottotilanteissa auttamalla kiinniotossa ja kuljetuksessa sekä poikkeustilanteessa noutaa löytöeläimiä löytöpaikalta eläinhoitolaan. Kuljetus maksaa 10 €. Hinta perustuu kuljetustarpeen arvioituun keskimatkaan (n. 20 km) matkustamiskustannusten verovapaiden kilometrikorvausten enimmäismäärään vuonna 2021 (0,44 €/km). 

Käyntiosoite: 

Vanha Tampereentie 229
20380 TURKU

Puhelin:

050 554 6394
Sähköposti: 
elainhoitola@turku.fi