Usein kysyttyä

Kysymys: Voidaanko kadulla sallia vain oman kadun asukkaiden pysäköinti?
Vastaus: Ei voida, koska kadut on tarkoitettu kaikkien kadulla liikkujien käyttöön.

K: Voidaanko asuntokadulleni rakentaa "töyssy" kaahareitten hillitsemiseksi?
V: Kaupunki ei pääsääntöisesti rakenna hidasteita asuntokaduille, joissa valtaosa liikkujista on kadun asukkaita.

K: Voidaanko kadullani kieltää pysäköinti, koska se häiritsee ja heikentää asumisviihtyvyyttä?
V: Pääperiaate on, että kuorma-autojen ja muiden vastaavien työkoneiden pysäköinti asuntokadulla voidaan kieltää häiriöperustein. Henkilöautojen pysäköinti kielletään vain siinä tapauksessa, että pysäköinti todella vaikeuttaa liikennöintiä ja kadun puhtaanapitoa.

K: Voidaanko yritykselle tai muulle vastaavalla toimipisteelle asettaa opasteviitta kadulle?
V: Koska kaikilla toimipisteillä on olemassa virallinen osoite ja kaikilla kaduilla on myös katunimiviitta, kaupunki ei ensisijaisesti aseta erillistä opastetta kohteeseen. Katunimiviitta toimii opasteena kadulla oleviin toimipaikkohin.

K: Millä perusteella pysäköinnin aikarajoitukset asetetaan?
V: Pysäköinnin aikarajoituksilla pyritään saamaan pysäköintipaikat palvelemaan mahdollisimman monia autoilijoita kaduilla, joilla pysäköintipaikoista on pulaa. Mitä suurempi kysyntä paikoista on sitä lyhyempiä ovat yleensä sallitut pysäköintiajat. Sallittuihin pysäköintiaikoihin vaikuttaa myös se, suunnataanko kadunvarsipaikkoja ensisijaisesti asiointi-, vierailu- vai asukaspysäköinnin käyttöön.

K: Milloin lapsista varoittavaa liikennemerkkiä kaytetään kaduilla?
V: Lapsista varoittavaa merkkiä on tapana käyttää vilkasliikenteisillä kaduilla pakoissa, joihin keskittyy ala-asteikäisten koululaisten kadunylityksiä.