Jalankulkijat ja pyöräilijät

Pyöräily on nykyisin Turussa yhtä merkittävä kulkumuoto kuin joukkoliikenne. Kävelyn ja pyöräilyn merkitys korostuu entisestään tulevaisuuden ruuhkautuvassa kaupunkiliikenteessä. Mitä suurempi osa matkoista tehdään kävellen ja pyöräillen, sitä vähemmän on autoliikenteen ruuhkia ja sitä sujuvampaa liikenne on. Kävely ja pyöräily eivät aiheuta kasvihuonekaasupäästöjä, ilmansaasteita tai melua. Kun kaupunkirakenne on sellainen, että matkat on henkilöauton sijaan mahdollista tehdä kävellen ja pyöräillen, vie liikkuminen vähemmän tilaa ja aiheuttaa vähemmän kustannuksia. Liikunta ja sen terveyshyödyt ovat keskeinen motiivi kävellä tai pyöräillä myös arkiset matkat. Arkiliikunnan ja kuntoliikunnan yhdistäminen edistää terveyttä merkittävästi.

Kaupunkipyörät nopeaan toimintaan

Keskustan alueen pyöräasemilla on käytössä 300 pyörää. Föllärit ovat käytössä joka päivä ympäri vuoden.

Pyörän voi ottaa ja jättää millä tahansa pyöräasemalla. Kaupunkipyörät tarjoavat nopean tavan keskusta-alueella liikkumiseen. Pyörän yksittäinen käyttöaika on puoli tuntia, mutta käyttökertoja sisältyy rajaton määrä käyttöoikeuden aikana.

Useilla kausikorteilla Föli-fillarin käyttö on maksutonta elokuun 2018 loppuun saakka, muuten hinnat määräytyvät käyttöajan mukaan. Käyttöoikeuden kestoksi voi valita päivän, viikon tai vuosimaksun.

Myös VisitTurku vuokraa polkupyöriä matkailuneuvonnassa, osoitteessa Aurakatu 2.

Vuokraa lisävarusteet kävelyyn

Kirjastoista voit lainata kirjastokortilla askelmittareita. Askelmittareiden laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä saa asiakaspalvelutiskeiltä.

Turun Liikuntapalvelukeskus vuokraa kävelysauvoja alkaen kuuden euron päivähintaan.