Joukkoliikenne

Föli

Turun seudun joukkoliikenne Föli tarjoaa helppokäyttöistä ja sujuvaa joukkoliikennettä kuuden kunnan alueella. Föliin kuuluvat Turku, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali ja Rusko.

Föli vastaa alueen joukkoliikenteen järjestämisestä ja sen toimintaedellytysten edistämisestä, suunnittelee aikataulut, lippujen hinnat sekä vastaa joukkoliikenteen markkinoinnista ja matkustajainformaatiosta. Föli hankkii liikennepalvelun kulloinkin kilpailutuksen kautta valitulta liikennöitsijältä. Joukkoliikenteeseen liittyvistä asioista päättää Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

Aikataulut, reitit ja muuta tietoa löydät Fölin omilta sivuilta: www.föli.fi

Seutu+

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Seutu+-lipun kanssa voi maksaa matkoja Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla. Seutu+ käy maksuvälineenä sekä perusmatkalla että jatko- ja vaihtomatkoilla Föli-alueella. Seutu+-liput ovat myynnissä Seutu+ -sovelluksessa ja palvelupisteissä.

  • Seutu+ (seutuplus.fi): aikataulut mm. Auraan, Mynämäelle, Nousiaisiin, Maskuun, Paimioon ja Paraisille sekä lisätietoa Seutu+-lipuista.

Muu Fölin ulkopuolinen seutuliikenne

Pitkän matkan linja-autoliikenne

Pitkien matkojen linja-autoreittejä voi etsiä Matkahuollon kautta:

Juna

Turussa sijaitsee kolme VR:n rautatieasemaa: päärautatieasema, Kupittaan rautatieasema sekä Sataman rautatieasema.
Allaolevista linkeistä pääset karttaan, joka näyttää kunkin aseman sijainnin.

Funikulaari

Funikulaari eli rinnehissi tarjoaa esteettömän kulun Kakolanmäelle, jonne ei tule muuta joukkoliikennettä. Funikulaari kulkee Linnankadun ja Graniittilinnankadun väliä osoitteessa Linnankatu 55b