Kävely

Turun kaupunki pyrkii mahdollistamaan turvallisen liikkumisen kaikille ja kehittää toimintaansa jatkuvasti, jotta käveleminen kaupungissa olisi mahdollisimman viihtyisää ja turvallista.

Penkit

Turun kaupungilla on lukuisia penkkejä ympäri Turkua muun muassa puistoissa, jokirannassa ja vilkkaiden kävelyreittien varsilla. Penkkien sijainnit näet Turun kaupungin Opaskartasta valittuasi näkyviin Penkit ja roskikset Kadut ja puistot -osiosta.

Yleisövessat

Turussa on kuusi kaupungin ylläpitämää yleistä vessaa. Vessat ovat maksuttomia.

Vuokraa lisävarusteet kävelyyn

Turun Liikuntapalvelukeskus vuokraa kävelysauvoja alkaen kuuden euron päivähintaan. Vuokrauspalvelu sijaitsee Kupittaan keilahallin kahviossa.

Turvallisempi ympäristö ikäihmisille eli TYMI-hanke

Turun kaupungilla on käynnissä TYMI-hanke, joka keskittyy parantamaan tilapäisten liikennejärjestelyjen turvallisuutta ja esteettömyyttä etenkin ikäihmisten näkökulmasta. Hankkeessa luodaan ohjeistus, jolla parannetaan tulevaisuuden liikennejärjestelyjen turvallisuutta. Hankkeessa myös kerätään tietoa liikennejärjestelyjen nykytilanteesta ja hankkeessa tehtävistä kokeiluista.

Kävelyreitit ja -kierrokset

Kävellä voi lähes missä vaan, mutta Turussa on myös monia valmiita ulkoilureittejä ja -polkuja, jotka ovat valmiina seikkailijaa varten. Esimerkiksi Kansallisen kaupunkipuiston ja Kulttuurikuntoilun tietorikkaat reitit tarjoavat mahdollisuuden katsella kaupunkia ja sen ympäristöä uusin silmin.

Vai tutustuisitko kaupunkiin mieluiten ryhmässä? Opastettuja kävelyjä järjestetään moneen kiinnostavaan kohteeseen. Tutustu tarjontaan:

Saitko kävelykipinän? Voit kirjata kertyneet kilometrit ja minuutit ylös ja osallistua leikkimieliseen Kävelykilometrikisaan.