Pyöräreitit

Turku tarjoaa ympäri vuoden  runsaasti mielenkiintoisia ja käteviä pyöräreittejä niin työmatkaliikkujalle, retkeilijälle kuin matkailijallekin. Turussa voit pyöräillä sekä urbaanissa että luonnonläheisessä ympäristössä. Myös saaristoreitit ovat helposti saavutettavissa.

Pyöräilyn sujuvuutta ja turvallisuutta on parannettu Turussa sallimalla pyöräily tietyillä kuntopoluilla. Osassa Turun kuntopoluista on otettu käyttöön liikennemerkki C2, joka kieltää moottoriajoneuvolla ajamisen, mutta sallii kuntopolulla pyöräilyn. Liikennemerkkien vaihdon tarkoituksena on yhtenäistää pyöräilylle sallituja väyliä ja parantaa esimerkiksi koululaisten koulumatkojen turvallisuutta. Kuntopolkuja, joilla pyöräily on nykyään sallittua, löytyy Raisionjoen rannasta, Kuninkojalta, Räntämäestä, Halisista ja Toijaisista.
 

Karttaupotus: Pyöräreitit ja yleiset pyöräparkit

 

Ympärivuotiseen pyöräilyyn kannustaa muun muassa noin 12 kilometrin pituinen talvipyöräilyreitti, joka sijoittuu Turun keskustan sekä Kupittaan alueelle. Harjasuolauksen ansiosta reitti on turvallinen myös talvella.  

Turun seudulla uusitaan parhaillaan pyöräilyyn liittyviä viitoituksia ja opastuksia. Valmiina on jo kolme reittiä: reitit Turusta Lietoon, Turusta Varissuon kautta Piikkiöön ja Turusta Kaarinan kautta Piikkiöön. Kaiken kaikkiaan viitoitetaan 12 Turusta lähtevää säteittäistä reittiä sekä kolme kehämäistä reittiä. Kukin reitti on numeroitu ja reitin kulkeminen onnistuu seuraamalla opasteisiin merkittyä numeroa. Työtä tehdään yhteistyössä seudun kuntien kanssa. Lue lisää ja kurkkaa esimerkkejä uusista opasteista:

Puuttuuko pyörä? Ei hätää. Nappaa käyttöösi kaupunkipyörä tai vuokrapyörä.

Turun kaupungilta löytyy pyöräilyä tukevia palveluita huoltopisteistä sähköpyörien lataukseen.

Ja kertauksena vielä säännöt:

Sujuvaa ja turvallista matkaa!